Sista November

Känner mig lättad efter gårdagen, har verkligen saknat min bästa vän. Ligger nu i min säng nyvaken i mitt ny städade rum, så himla mysigt att ha det jul pyntat. Ska snart gå upp och duscha och göra mig i ordning för denna dag. Verkar som att det har kommit ännu mer snö över natten hoppas de blir några minus nu bara så att snön blir kvar.
 

Christmas time

Har precis hällt i mig min andra kopp thé för dagen, inombords känner jag mig ledsen,besviken och allmänt nere. Allt har gått åt helvete idag dålig argumentation som sänkte mig fullständigt, storm och  jaa ingen höjdar dag helt enkelt. Blickar upp mot Sarellis plats på en hylla i mitt rum där hans lila lycktor står som ja fick i present av familjen Löfquist dagen efter han gick bort, vet att han är med mig sånna här dagar när allt går emot. Imorgon ska vi urnsätta morfar, vilket även är en rätt jobbig grej. Börjar bli en vardag att ta tag i jobbiga saker, efter det här året när allt som har lagt sig kommer jag kunna stå pall för det mesta. Men tills dess får man bita ihop så att detta år blir ett avslutat kapitel i mitt liv. Känns ändå skönt att Sofia kommer hem till mig hon får lysa upp morgon dagen, är även rätt taggad på att åka pulka hej.
 

Endast tomten är vaken

Trotts att jag inte är ett sånt jätte stort fan av den först snön, så kan jag inte låta bli att tycka att det är lite härligt. Vakna för ett bra tag sen och skymtade det vita utanför fönstret, mysfaktor. Nu vill jag bara ha jul, så låt dagarna rulla på med några knop snabbare. Efter den här tordagen tar jag helg, nu måste jag sätta fart ska trotts allt cykla till skolan.
 

Inte tom,glad och falsk som alla andra

För den som har missat att det snöar ute, DET SNÖAR! Kan rapportera att det var allt annat än roligt att cykla till stallet i storm, usck höll på att blåsa bort på gärdet. Valet om att inte rida fattades ganska snabbt då jag inte ville trotsa vädergudarna i min ensamhet i mörkret. Istället så plocka jag in Pian och snyggade till henne riktigt, borstade noga, klippte man och tussarna i öronen. En rikigt tjej kväll jag och Pia i stallet helt ensamma ute i mörkret, rätt skönt att bara kunna stå och fundera på livet medans man håller på att donar med ens favorit. Hon får även vila imorgon slutar så sjukt sent, hon är värd två dagars vila. På Fredag ska jag tydligen hoppträna jahapp det kan bli roligt, har aldrig hoppat Pia och har inte lyckats skrapa fram en hoppsadel. Så de blir första gången i min dressyrsadel, det får gå som det går kan iallafall åka dit och rida över lite bommar och några lägre hinder alltid bra att få vara ute och åka lite. Hej.
 

Överallt och ingenstans

 
Ligger och lyssnar på Darins tolkning av magnus ugglas Astrologen, herregud den är så ruggigt bra så den får vara i min öron medans jag försöker att finna några ideer i mitt huvud för den sista slut spurten i mitt svenska arbete. Känner att min kreativa sida är på allt annat än högvarv, brukar få ihop rätt så bra uppgifter men under den sista tiden har det inte funkat. Känner även att min muntliga sida har gått och lagt sig, två negativa saker börjar kanske att tvivla på mig själv igen mitt självförtroende är som sagt som en livlig berg och dalbana. Slutade även tolv idag efter att ha suttit i en klimatdebatt hela morgonene ohjaa det var mer än segt, men nu har man det iallafall gjort. Åt på stan och köpte första julklappen, woopa hög mysfaktor på den. Har även hunnit med att vara hos syrran och tittat på bonde söker fru och grävt lite i mormor och morfars gamla saker hitta en märklig kanna och en hatt väldigt väldigt märklig.
 

Jag glider

 
Har haft en rätt så kass dag idag, mycket lektioner tråkigt väder och jaa värdelöst. Höll modet uppe eftersom Lovisa fyller år idag, Grattis en gång till på dig kvinna! Det var allmänt kass mat i skolan så levde på lite filmjölk och flingor, som tur var räddades dagen av den tårta som vi bakade igår åt Lovisa. Den var så fruktansvärt god när vi satt och proppade i oss den på lunchen, snacka om att man mådde illa sen. Väl i stallet efter att ha blåst och regnat bort på cykeln så träffade jag Sofia den sköna bönan fick veta att hon har studiedag både torsdag och fredag jippie min dag blev ännu lite sämre. Sofias häst skoddes och vi bestämde oss att efter när vetra var klar skulle vi ta en snabb skrittur, pia som väntar på hovslagarn och vetra nyskodd, fick bli en lugn barbacka tur på 20min i skogen för att sträcka på dom lite. Allt började när jag skulle sitta upp, hon är så himla hög och jag inte så smidig så slängde över benet och så började hon gå vilket resulterades med att jag inte lyckades kravla mig fast utan gled ner på backen, hahah kan man räkna det som att jag ramla av? Väl ute i skogen i kolsvarta mörkret med reflexer och pannlampa lyckades vi träffa på lite rådjur och hästarna studsade lite överallt, plus till oss som satt kvar. Skrattade en hel del under det där 20minutrarna vi var ute tur att vi har så snälla hästar.
Lovisas tårta.
 
 

Pia i tömmen igår

GRATTIS LOVISA!!

2månader sen mardrömmen, jag älskar dig

Du är den vackraste jag mött

Eftermiddagen har tillbringats hemma hos nellie med hanna, har fixat en kalas bra grej som jag avslöjar imorgon, jisses vad vi är bra. Annars så börjar jag att bli rätt så trött efter den tidiga morgonen men rätt skönt att vara slut, gick hem från Nellie med Hanna skönt med en promenad och att få röra lite på sig. Orkar inte ta tag i plugget ikväll är för trött och seg, läser lite om Uganda innan John Blund fångar mig. Men först ska jag ta mig tid till lite telefon pratande med Sofia, intressant i know. En massa röra men det är fint! Saknar sommaren, de sena kvällarna, värmen framför allt.
 

05.30 mysigt med tidiga mornar

Gick upp galet tidigt idag men vad gör man inte för att hinna till stallet innan skolan. Syrran hämtade upp mig vid halv sju och så bar det till stallet, fixade allt och sen så tömkörde Stina Pia Lottan. Hon var lite bråkig och testade henne, men Stina vann tillslut. Jag har ju tömkört henne en gång innan och de gick sådär så de var kul att få se någon som är van med tömmar att köra henne. Stina fick jobba mycket med att få fram henne och att varenda liten grej inte ska ta hundra år innan det händer. Tycker att de jobbade på bra och hon kom mer till arbete till slutet roligt att få se ens häst att komma i rörelse och med ett fint på skjut. Tycker även att Pia har biffat på sig lite under den här månaden har fått upp henne lite i hull och halsen har kommit fram lite.
 

Julstämning

Sitter och lägger ut Sarellis gamla täcken på olika hemsidor måste försöka bli av med det nu, men de har blivit ett stort trappsteg att göra  mig av med Sarellis saker som inte Pia inte kan ha. Då inser man att han aldrig kommer tillbaka. Men annars är jag på rätt bra humör har legat i soffan hela eftermiddagen och tittat på två filmer, perfekt söndag för att inte glömma att passet på Pia idag var super. Är i något slags lyckorus, är så glad att jag får chansen att ha en sån fin häst och att hon faktiskt är min och att vi har en massa år framför oss. Förhoppningsvis, vi vet ju nu vad som kan hända och jag slutar aldrig att förvånas. Sedan har familjen sjukt bra planer på gång men kan inte berätta det än för åter igen man vet aldrig vad som kan hända. Massa roliga saker framför oss nu, födelsedagsfirande,första advent, dressyr träning, julmarknad , julafton , nyår. Så jäkla taggad ska ta och hugga in på en kopp thé och lyssna på lite julmusik innan solsidan.
 

Mysig låt

Skruttan efter dagens pass

Söndag

Var i stallet imorse och släppte ut kusarna, fixade allt och sedan när jag skulle hämta Pionen ute i hagen så hade hon bestämt sig att inte komma in. Fick jaga henne i 30min och tillslut gick jag och hämtade lite kraft foder i en hink. Tänkte att aja hon blev ju iallafall av med lite överskotts energi som dom kan få när man klipper dom. Var rätt förbannad när jag väl tog in henne, hade försökt fånga henne med en stukad fot, aj tur att den är bättre idag än igår. Jag som hade laddat upp för ett monster dressyrpass insåg ganska fort att jag inte skulle hinna det innan pappa skulle komma och hämta mig, hon hade även lyckats att tappa en sko så det fick bli ett kort genom jobbat pass på banan som hoven skulle klara av. Var rätt hård på henne från början peta in rumpan,in med bogen allt ska vara på plats. Det gick så fruktansvärt bra och hon var så ruggigt fin. Var så jäkla roligt att rida, ser verkligen fram emot när hon har mer muskler och jag kan rida henne bättre. Hon kommer bli så maffig.
 

Gårdagen

Vågade upp mig barbacka på min häst igår och hon brydde sig inte det minsta har dock ganska mycket träningsvärk idag. Lastade även 2 ton hö med min fina fot och klippte Pia. Hon skötte sig super bra märktes att hon hade varit med om att bli klippt förut jätte skönt. Kvällen tillbringades med moder och fader med kina mat och ben and jerry framför så mycket bättre.
 
 

En månad till julafton

inga planer

 
Går in i helgen utan några planer alls, sjukt skönt! och nu med den här förbaskade vänster foten lär det inte bli så vilt, får ta och pussla lite i skolarbeten och kanske städa lite, lägga ut sarellis saker på internet. vilket lyckorus man får av de men aja de är bara att ta tag i skiten så de blir klart.
 

Astrologen

Ligger i sängen och har en stukad fot, faan hur lyckas jag? Var igår på idrotten när jag skulle sparka en boll men på något vis missade jag bollen och ramlad och troligen stukade foten. Jaa är inte den smidigaste personen i Uppsala men man ska väll inte stuka foten sådär bara. Aja slut tjatat om foten, den är lindad och fin så den ska väll hålla. Ska rida Pian sen, nån alvedon så funkar det.
 

aktiv fredagkväll

 
Denna fredag hör inte till det mest vildaste fredagarna i mitt liv. förbannat trött, och när man blir så här fruktansvärt trött så flyger tankarna iväg mot allt det som man dag in och dag ut kämpar för att inte tänka på.  Har iallafall ätit en god middag och kollat på x-faktor med syrran, kände att det var en perfekt nivå av ansträning idag. Förresten stötte på en gamal polare som gått i min klass utanför mig när jag kom hem från stallet idagt, trevligt värre saknar min gamla klass, mitt gamla jag där allt var perfekt och tan problem. måste gå nu har en dejt med en stor kopp thé och sex and the cite, juste Hanna bjussa på lunch idag vilken pingla du är bäst!
 

ponnymamma

har precis kommit hem från syrrans hoppträning med pax, är sjukt slut i huvudet efter denna  skolvecka och stina som ligger i andra änden av soffan verkar också vara totalt slut körd. känns som att jag har blivit värsta ponnymorsan till min stora stora syster, är med på varenda hoppträning men jag gillart. skönt att inte behöva vara nervös men ändå vara med på sidan man lär sig så sjukt mycket av det. har även sett sarellis tvilling fast ponny format.
 

Har gått på högvarv

 
Allt har verkligen gått i ett idag, har varit full rulle hela tiden. Slutade ett och rullade till stallet mockade och fixade åt båda och motionera de även. Rullade in till stan, hem till nellie och snodde lite mat och sedan ner på stan för att fika och träffa Amanda. Pluggade i cirka tre timmar och cyklade hem. Har nu tagit en dusch och försöker varva ner en aning med ett sex and the city avsnitt. Måste ladda upp inför morgon dagen fortsätter skriver på argumentationen om hen i skolan som jag måste lägga ner lite tid på, för just nu ser den inte så ljus ut.. Det löser sig, har iallafall haft en sjukt bra dag så nu kommer jag att sova gott.
 

Duktiga pålle

Är väldigt nöjd över min häst idag, det gick väll inte strålande att rida men hon var stört cool och det är nog just det jag är imponerad över. När jag ledde in henne så tyckte jag att hon kunde vänta för att jag skulle stänga dörren men nejnej Pia visste precis vad hon skulle göra. Hon gick in i gången och vände medans jag stängde dörren imponerad innan har hon bara stressat upp sig. Hon gjorde ett försök att gå fram men jag sa åt henne, och hon verkar ha fattat om det är nej så är det nej inte att hon kan testa några gånger till. Hon stod som ett ljus i gången, slängde på utrusningen och smög ut till banan. Är fortfarande ovant att rida henne men jag behöver nog bara många timmar på hennes rygg för att lära mig henne. Körde en del mjukgörande och att om jag ber om något ska de inte ta hundra gånger tills det händer. Men passet i sig var godkänt så jag nöjer mig med det. Tillbaka i stallet var hon också cool lugn, känns toppen just nu tror att både häst och ryttare börjar finna sig något med allt nytt.
 

ansiktet

varför sverige varför!? detta väder är ju bara för surt mörkt och regnigt ingrn höjdare! men sitter iallafall på bussen till kusen och de känns ju ganska då nice att ha slutat ett. nu ska allt fixas i stallet och båda hästarna ska motioneras. ska vara inne i stan till sex för att plugga med nellie och amanda, de får allt tåla lite häst feeling.
 

Dagens höjdpunkt

Rullar iväg till Syrran och tittar på det bästa som finns. Bonde söker fru det räddar hela min dag och nästan hela min vecka. Men nu måste jag sätta fart ska hinna att köpa lite kakor på hemköp, som en liten parantes börjar tio imorgon och slutar ett, Sweeet!
 

Have you ever see the rain?

Det är verkligen svart ute, och det blir ju ännu tydligare när man är ute i skogen på hästryggen på proppad med reflexer och lyser med panlampan på hjälmen och ser precis det framför sig och lite på sidan. Har varit ute på skogshäst safari med Sofia, haha vi kommer alltid på så sjuka grejer. Idag tänkte vi ta en liten runda i skogen och vi kom rätt så snabbt fram till att vi inte skulle rida upp bland husen i Storvreta, att det kanske skulle vara lite för avancerat för både oss och hästarna. Men några minuter senare står man på en upplyst grusväg i storvreta mitt bland husen, jaa varför inte. Tog oss runt villor och vägar kändes rätt komiskt när man kom ridande och någon som kom och joggade sprang förbi, klockrent. Pia skötte sig grymt tycker jag, lugn och fin fast vi red över övergångsställen och förbi hus och gud vette allt. Spände endast till en gång då en tant var bakom en buske med sina hundar kanske inte så konstigt att hon blev spänd när jag var minst lika rädd. Hon kanske går på det som syns finns inte heller för hon verkade onormalt cool, bara hålla tummarna att hon kommer förbli så.
 
 
 

ramlar glada gatan fram

sitter på bussrn som vanligt ut till stallet, ska rida med soffan skönt att få träffa den sköna bönan det var ett tag sen. lyssnar på världens bästa radio kanal p3 så fruktansvärt underhållande vill bara skratta  men hur skulle det se ut..

Enkla Tisdag

 
Hästledig dag, har redan slukat mig över svenska boken för ett tag men gav snabbt upp det varför ska det vara så värdelöst tråkigt att plugga? Istället åkte jag och syrran till hööks och hämtade min älskade rosa lackboots som hade kommit, dör för att det är så snygga! På sporren var det en massa nya grejer och måste erkänna att mina ögon var lika stora som ett barns på julafton. LÄNGTAR SÅ FRUKTANSVÄRT TILL JULEN! Men iallafall så insåg jag att herregud om det nu blir kallt vad ska jag då klä på min häst, så nu har ett stort sökande börjat efter ett varmt innertäcke och ett varmt utetäcke med helhals så att vi klarar vintern. Har faktiskt hittat ett av varje täcke på Horze som verkar bra båda 350gram med fast helhals. Så det lutar emot att jag beställer det till Pionen. Men nu när jag ska köpa nytt så ska jag ta tag i alla gamla täcken som Sarelli hade och sälja iväg det eftersom att Pia är några storlekar större. Så om någon är intresserad av tre vintertäcken storlek 135 och ett innertäcke storlek är det bara att höra av sig.
 

Busen får vila idag

Läbbiga grejer

Har varit och snackat med några från Uppsala universitet som står i glasantren och informerar om någon undersökning. Man ska ta ett blodprov och svara på en massa frågor och hela undersökningen hadlar typ om ungdomars psykiska hälsa, jag och Matilda knatade dit och varför inte ett blodprov kan man väll offra sig för. Har dock inte tagit något på det senaste tio åren så kommer vara allt annat än avslappnad. Så på fredag ska man till skolskötersan och få en nål i armen trevligt med lite fredagsmys. Som tack får vi iallafall 2biobiljetter super värt och sen är det alltid bra att vänja sig med lite nålar.
 
 

Himlen är oskyldigt blå

Livet är så orättvist, just detta år har varit kasst. Nära och kära från höger till vänster har lämtat oss och inte blir det bättre av att de lämnar ett enormt tomrum och en fruktansvärd saknad kvar efter sig. Minnerna är inetsade i ens liv och men det kommer aldrig att upplevas med personen/djuret. Det är svårt att hantera när någon är ledsen men det räcker att bara lyfta på luren och säga som det är att man inte kan hantera det, de är förstårligt. Det är inte som att jag har någon speciell god kunskap om sorg utan jag hade bara oturen att mista bland det finaste som fanns i mitt förut kompletta liv. Min kära morfar, min älskade häst båda det som stod just mig närmast. Tårar har fallit otroligt många gånger för dom den här hösten, men de är inte så konstigt för det var så otroligt nära. Under flera tillfällen har jag saknat att någon hade ringt den där tonen tagit tag i det, sagt jag kan inte hantera att du är ledsen men jag finns där för dig för att hjälpa till att stötta. Känns som att jag har förlorat flera under det här faktiskt 4månaderna, några kommer tillbaka andra aldrig. Något som jag har lärt mig är att det blir bättre man får misslyckas, gråta,vara ledsen för smällarna kommer tillbaka förr eller senare om man döljer det, ändå trotts att det är jobbigt måste man våga blicka frammåt.Idag går tankarna till familjen Löfquist som fick ta bort sin älskade hund igår,styrkekramar.
 
 

Långa dagar korta nätter

Åh yes jag ar har jag lever, än har jag inte gått under jorden. Mina dagar har bara gått i ett och det har inte funnits någon tid till att låte fingrarna glida över tangentbordet. Kusen har iallafall skött sig det senaste dagarna om vi bortser från lyckoskuttet när vi galopperade på en äng i Lördags. Vi kör ju som sagt sten hårt på all hantering att hon ska lugna ner sig ännu lite mer. Så idag vart det en markdag dubbel delux, började i stallet där hon blir upprörd när hon är ensam och gärna struntar i en. Så att stå stilla är prio ett men eftersom att hon stod som ett ljus idag valde jag att arbeta vidare, när hon kör upp skallen och sätter sig in i kompisarna i hagen så jobbade jag med att hon istället skulle sänka nacken och slappna av. Hon började förstå vad jag ville och när jag satt på skydden och bootsen så var hon med hela tiden hade sänkt huvud och hade full koll på vad jag höll på med. Longerade henne i kanske 30min där hon var busig så hon fick skutta av sig lite märktes att hon var trött i huvudet efter att jag kämpat med henne i stallet ett bra tag. Tog henne på en långpromenad en timme och när vi kom tillbaka klippte jag manen och fixade lite. Sofia skulle komma efter en timme och ta in kusarna så Pia fick stå inne ensam, bra träning. Så det har varit en dag med en massa hjärngymnastik för damen.
 

Never gonna give you up

Sitter och målar naglarna i julens färg, tycker att det är dax att fixa till lite julkänsla nu. Har varit en hel dag full med hästar idag och medans jag sitter här och målar naglarna och lyssnar på musik så börjar man tänka. Jag är så sjukt lycklig lottad att jag får hålla på med det jag vill. Efter Sarellis död verkar föräldrarna att ha förstått att jag inte kan tänka mig ett liv utan häst. Tack älskade mamma och pappa för att ni finns där.
 

uppe med tuppen

Som om att du skulle finnas bakom hörnet

Ett konstigt liv jag har valt och jag trivs konstigt nog med det, precis så känner jag för mitt liv. Ett liv jag har valt att lägga ner mycket tid på, där den största delen går till det fyrbenta kusarna. Idag har jag inte ridit min häst men endå har det på något sätt blivit sjukt häst relaterat. Har varit med syrran på hoppträning och det är underhållande att se det fina ekipaget, det kämpar på bra och jag tycker att det hade blivit lite med stil på Pax sen sist hon var och tränade. Stina har även ridit Pia och hon hade skött sig, galant. Tro det eller ej har även hunnit att vara och titta på Sofia när hon vr i Jälla och hoppade precis den hoppkursen som jag och Sarelli var inbokad på.
 
Det känns så sjukt konstigt att först vara i ett ridhus där vi hade våra första hoppträningar tillsammans där vi kämpade och kämpade, för att en lektion regera som vi gjorde. Herregud vilken kung han var den gången hindrerna som låg på lite mer en 1meter. Att istället sitta där på läktaren och titta på syrran att veta att jag aldrig mer kommer att få regera med min vita stjärna känns rättare sagt för jävligt. Ett bildspel spelas hela tiden upp då vi kom med konstiga anridningar och tog oss över tillsammans, gången då jag lyckade stuka tummen i ett hopp utan att ramla av, bilderna och minnerna blir bara fler och fler ju längre tiden går. När man sedan åker för att titta på Sofia den träningen man hade på schemat i sin kalender, helgen då vi skulle åka bort och hästarna skulle få sova borta. Jag skulle vara med i unghäst gruppen för att stärka mig själv mitt självförtroende dör att kunna ta mig ännu mer framåt. Ser hur jag sitter med mina nyputsade saker redo, den vita lockiga svansen efter en fläta, väntar för att komma igång att det ska vara min tur att hoppa. Herregud vad det känns tungt att tänka när man vet att du faktiskt skulle kunnat vara där bara du inte hade slitit dig den där dagen.
 
Jag kommer ihåg när en vän frågade mig för ett tag sen, skulle du kunna offra Sarelli för mig? Jag svarade självklart nej eftersom att det var min diamant som fanns där i alla lägen som aldrig svek mig. Nu när min diamant inte längre finns kvar på denna jord utan finns i trapalanda på gröna ängar, så förstår jag vilken stor plats han har tagit. Jag saknar honom varenda dag som går varenda sekund trotts att jag har min nya. Jag tror att på grund av det som har hänt är jag extra säker på att jag vill lägga så mycket tid i stallet för man får en vän som aldrig sviker en och alla det fina stunderna har jag lärt mig att bevara. Till alla er som bara säger att det var en häst Ellen kom över det, ja det var en häst men sen då det var en bästa vän som aldrig mer kommer att komma tillbaka vare sig du vill eller inte för han är död. Ordet tar emot. Men nu är konsten att bli starkare efter det jag har gått igenom och försöka att bita ihop så att banden stärks mellan mig och Pion Gay.
 

äntligen fredag

ännu en vecka har gått och jag befinner mig som vanligt på storvreta bussen mot pionen. har massa saker instoppade i min helg, vad hände med att jag skulle ha en lugn helg utan planer.
 
  • utsläpp lördag
  • rida pia på någon stubbåker
  • bandy med pappa
  • middag hos ebba
  • lassa 400bal hö
  • insläpp söndag
  • rida pia ett dressyrpass
  • bio med tjejern
  • träning med stina
  • plugga
  • städa rummet
 en massa saker att göra får ligga i för att hinna med allt, ha en bra fredag!
 

Mysfaktorn är hög

Kvalitetstid

Precis hem kommen från bandy tittande med fadern, kan gott offra mig och gå på lite bandy när jag får så mycket av honom. Skjuts till stallet, hämtningar, ny häst allt fixande och trixande som alltid är det ständiga. Men matchen var kass och tror ni inte sirius förlorade, så typiskt. Men i sirius var det iallafall en ny yngre spelare från juniorerna med och spelade, och han var rättare sagt osäker på isen med de gamla grabbarna som spelat i elit laget längre. Han vågade inte gå in i några närkamper då alla var mycket större i kroppen. Men han tog modet till sig och gick in i en närkamp där han vann bollen. Då hör man en av de äldre på planen ropar, bra grabben precis ska du göra, riktigt bra, nu kör vi på kom igen! Blir så glad när man ser att folk stöttar och så får man modet att göra ännu lite bättre. Så ikväll hissar jag människor som stöttar och finns där när man blir osäker, nästa gång kan det vara du som är den som behöver den där extra pushen.
 

jag ät en apa som liknar dig

jäyte konstig vecka allt går rysande fort men endå så segt märklig känsla. nu blir det ett pass med pia lottan på banan och sen blir det bandy med min käre fader.

Love is all around

Eftersom att jag och Pia har haft lite problem från marken vid hanteringen, hon har varit lite stressig , har fokus på annat, har gått över mig och så vidare så har jag bestämt mig för att istället att stress rida innan mörkret i den kvart jag hinner efter skolan så lägger jag en mörk dag i veckan för att bättra på vårat band mellan oss. Ser framsteg för varje dag som går med våran lilla träning. Idag när jag tog in henne och hon var helt ensam i stallet så stressade hon bara upp sig två gånger och det är ett framsteg eftersom att det har tagit tjugo minuter att bara ha fått henne att stå stilla.
 
Men visst blir man trött och tänker det ska väll inte vara så jävla svårt att stå stilla under den tiden jag gör i ordning dig. Blir arg och då går inte alls våra temperament ihop när jag är arg och mitt sto blir stressad. Man vill att allt ska vara perfekt precis som det var innan Sarellis bortgång, men det är klart att det inte blir direkt. Jag känner inte henne och hon känner inte mig, båda är helt nya för varann och det är klart att allt inte klickar direkt. I ridningen är det inte några större svårigheter i tycker att jag har hittat henne rätt bra efter träningen. Men om det är på backen det sitter så får vi ta extra tid till det så att allt blir rätt från början.
 
Iallafall när jag kom hem idag så berättade jag för mamma att jag hade tagit pia från marken idag och longerat och övat ledarskap och att jag blir trött på henne när hon håller på. det är några storlekar större häst och attityd jag har nu än Sarelli tycker jag trotts att Pia bara är fem centimeter större men hela hon känns på något vis som att det är en enorm skillnad som att gå från ponny till stor häst ungefär. Men jag berättade hur läget var och att vi jobbar på sten hårt och att vi nu har börjat att enkelt stretcha med morot för att hon ska få upp ögonen för mig och att det funkar väldigt bra. Berättar även att jag inte kan minnas att Sarelli var några problem från backen.
Då sa hon det modern som man alltid lyssnar på, men Ellen du hade faktiskt ett helvete med den där vita i början, du kunde inte hämta honom i hagen, han gick inte på släpet, han tryckte in dig i väggen när han stod på boxvila. Man blir så totalt blind och man glömmer bort problemen, åt andra sidan är det bra att jag bara kommer ihåg det bra och att alla problem faktiskt var borta i sommras. Så träning lönar sig i slut ändan glöm aldrig det!
 

mot stallet

sitter på bussen och de börjar redan bli mörkt gud vad jag hatar den här årstiden vill bara ha jul tur att dagarna går så fort. vet inte vad jag ska hitta på med pia kanske blir der ledarskap och lite arbete från marken känner att de är lite för avancerat att rida ut på en häst som man fortfarande inte känner.

och så tog det stopp

Har klarat mig igenom nästan hela arbetet nu är det bara den förbaskade avslutningen, slut klämmen som jag nästan tycker är viktigast. Man vill ju att det ska vara en sista kick på slutet så att den som läser tänker fan vad bra det här är om det skulle brista någonstans i mitten. Efter det här arbetet är jag ifatt, äntligen! Har tagit typ 7 veckor att komma ifatt efter min monster frånvaro, menmen 2013 kommer bli mitt år för det här har varit katastrof.
Bara saker att se fram emot ny häst, sommarlov,  mål, tävlingar oh jisses blir taggad av bara tanken.
 
 
 

Tar tag i livets plugg

Tar tag i livets plugg

Pia vilar efter en super helg

Jag och min far

Då har en dag gått igen, nu var den 12 November avklarad på skolfronten. Ska ta och skriva klart mitt historia arbete som måste vara det flummigaste i historian kör helt på känsla och hoppas på att läraren tycker om det jag skriver. Men innan jag sätter igång ska jag ta ett litet sex and the city avsnitt och äta lite godis för att värma upp geniknölarna.
 

söndag

har ridit ut med sofia idag och hon har varit så lugn och snäll inga problem när vi red ut inte rädd för något. tycker om pärlan mer än någonsin under denna korta tid men idag firar vi 3veckor tillsammans. just nu vill jag bara ha jullov och rida helt galet mycket, skolan är rolig men alla prov och hemuppgifter tar knäcken på mig.
 

lite för mycket skola

Förbaskade skolarbete

 
Ojoj nu blev det fel i förra inlägget, självklart var jag och Pia inte och tävlade igår vi var på våran första dressyrträning. Sitter och gräver ner mig i ett hemskt historia arbete usch hittar ingen bra information och tiden om allt plugg pressar mig. Men jag ska fixa det och engelska uppgiften på måndag jag skiter fullständigt i vad för betyg jag får, bara att tänka tillbaka på vilket helvetes höst jag har haft och tycker att jag faktiskt har varit ganska så stabil i allt som har hänt så betygen får ta smällen. Biter ihop till nästa termin istället allt annat än F är bra tro det eller ej alla små plugghästar som är missnöjda över C.
 
Aja vill iallafall hissa min fina pålle. Idag har vi haft ett lysande pass på banan, har verkligen fått igenom allt vi lärde oss igår kändes som att alla bitar var på plats och allt bara flöt. Hamnade i en helt annan sits också, positivt då jag tycker att jag har en sits som en kråka. Men allt flöt och jag kan inte mer än säga att träningen igår var välbehövlig nu är jag så jäkla taggad vi ska bygga massor av muskler.
Pias gamla ägare ringde även idag, gud vad glad jag är över att man kan ha en bra kontakt. Man vill ju inte mer än att ens pingla ska få det bra och saknade blir stor när man blir av med någon det kan jag säga efter allt med Sarelli. Har varit med om några skräck exempel av gamla ägare tyvärr, så jag hoppas att i alla fall min kontakt håller i sig.
 
Nu måste jag skynda mig för om 30min ska jag träffa tjejerna och äta middag trevligt trevligt, har utsläppet imorgon och sen blir det späckat med plugg.
 

träning

mycket nöjd över min fina pion gay, idag har vi varit på våran första dressyrtävling tillsammans. hade många funderingar när jag vaknade imorse kommer hon gå på släpet, kommer hon resa sig som sist, hur kommer hon vara i ridhuset, nytt ställe igen. men när jag väl skulle lasta  så tvekade hon några gånger men jag bestämde mig och då gick hon på klockrent. så det största problemet var avklarat nu var hästen inne och vi var påväg. väl på plats så var hon cool lugn, märks att hon varit på nya ställen förut. framridningen är inte direkt något att hissa red som en kråka och det gick verkligen allt annat än bra, men man tränar för att bli bättre. sen var det min tur och ja jag säger bara var satt hon inte fast, hon skjuter rumpan åt höger och lägger nacken åt höger, bogarna var även rätt låsta. så jag fick en massa hjälp för att få henne lösgjord och jag tycker att vi avslutade bra. fick även jobba en del med mig hamnar lätt i obalans ,överrider, gör knasigt. det känns att jag inte har ridit ordentligt på väldigt länge  då det har varit som der har varit den här hösten. men vi avslutade bra då jag hade koll på mig och pia och hade hittat tillbaka till mitt gamla rid jag. nu ska det tränas och tränas ska lära mig rida min pia och känna henne bättre, ojoj vad vi ska bygga muskler och med min super tränare så kommer det galant varenda krona jag lägger ner för henne är det värt.
 

gutenmorgen

Mörker mörker mörker

Har inte satt min fot ute i stallet idag, syrran har fixat åt prinsessan och jag har hängt med karin typ hela dagen. Har sytt en super fin grej som ska bort om ett tag. Förövrigt världens sämsta självdiciplin. Nervös inför morgon dagens träning.
 

I will wait

 
Körde på ostkaka till frulle det kändes nytänkade, hah. Nej amen är så fruktansvärt trött och var tvungen att tvinga mig i något och ostkaka var det roligaste alternativet, nog om den där ostkakan. Seg dag slutar vid fyra och då är det väll mörkt, November suger! Inte konsitigt att folk får höstdepritioner, det skulle jg också få av det här mörkret men jag har inte tid med det. Ska snart slänga mig på den tredje hojjen för att bege mig till älskade katedral, hoppas jag har lite flyt den här dagen och slipper avhoppade kedjor och punkteringar. Ha det bra och håll ut denna torsdag den 8 November för snart är det helg.
 
 

Åh herre vad jag är trött

Saker och ting

Hinner inte med saker och ting, rätt mycket i skolan nu och så har jag en ny häst så det finns liksom inte plats för så mycket mer. Red Pia igår på banan och det kändes bättre än i måndags när jag red för stina, satt upp med känslan att det behöver faktiskt inte gå bra jag ska träna på fredag och jag gör ju det för att få hjälp den känslan var bra. Joggade henne långsamt till en början, flyttade, halvhalter för att få henne att sänka sig nerråt.Så hon fick arbeta i lågform på volter och böjda spår, hon blev riktigt mjuk och följsam i sidorna. Tog upp henne lite högre i sin form och bad henne att kliva på lite med halvhalter i hörnen då hon gärna drar på lite där. Satt mig ner i och fattade galopp, otroligt svårt att rida henne i galoppen ingen hand och bara sits är det som krävt. Så bara att köra ner rumpan i sadeln och rida, bara låta handen vara helt stilla på manken men endå med kontakt. Tycker att vi lyckades få ihop ett bra pass på henne så jag är nöjd, idag får hon vila och så får vi se hur det går med lastningen och allt imorgon.
 

älskade onsdag

tjenatjena vet inte om inlägget publicerades igår, tjejen med koll.på bussen nu till stallet iallafall i nylonstrumpbyxor fryser ihjäl av bara tanken av vägen till stallet. det var nämligen dress up day mycker fint mycket fint. ska ta och rida pia lotta idag bara checka henne för träningen på fredag, imorgon får hon vila slutar åt helvete. juste provet idag,  det lämnar vi.
 

varför

oflyt var ordet, sitter på bussen till skolan nu och min lektion har redan börjat. skulle cykla till skolan men tror du inte min kedja hoppade av. vilken sämst start på dagen, hoppas ni har det bättre.
 

Taggad

 
Har massa tråkigheter innan lördag blandannat ett historiaprov, har vekligen lust. Tråkigt att det här förbaskade lovet är slut det har bara runnit iväg och jag vet inte direkt vad jag har gjort förmodligen varit i stallet, ovanligt jag vet. Men det är iallafall en del plugg innan helgen, men bara att bita ihop tror att det är cirka 30 skoldagar till jullovet och det borde man palla med tycker jag. För att komma tll saken på Lördag ska jag träna med Pia för första gången och fy fan vad jag kommer vara nervös ingenaning om hur hon är på nya platser så. Men man tränar ju för att bli bättre och första gången jag kom till lillabärsta med Sarelli kan jag inte säga att jag hade med mig en skönhet. Båda var i ofas och både hade nada självförtroende, jag hade väntat med att åka iväg på träning över hela sommaren för att jag ville känna honom bättre men herregud så fel jag hade det gick som sagt bara utför när jag red hemma och jag vill verkligen inte att det ska bli så med Pia eftersom att jag redan har ett kasst självförtroende så vill jag att allt ska bli så bra som möjligt från början. Tillbaka till sarelli efter första träningen började jag att gråta, äntligen hade jag ridit min egna häst i form under ett pass han arbeta var lösgjord, den känslan var underbar. Efter träningen jobbade jag på som tusan fick mer motivation för jag visste att min häst kan bara jag gör rätt. Vi växte ihop tillsammans, utvecklades i framgångar och motgångar. Förmodligen har jag blivit lite bättre på att rida sen den där första lektionen så att vi på lördag inte behöver börja om från början med bara mig, är så sjukt taggad nu ska jag lära mig att rida mitt bruna sto.
 

Får mig på bra tankar

``Katteanda´´

 
Ojoj vilken jobbig dag, började kvart över ett och slutade halv tre. Tar på krafterna att ha en lektion verkligen. Nu när min häst redan är riden för idag så passade jag på att ta en promenad hem med Hanna, inte det smartaste jag har gjort med en mosad tå i skon, jaja den har kvällen på sig att repa sig. Det är spiritweek på kattet det vill säga att det är olika teman varje dag så ska man klä sig efter det och idag var det katteanda. Då ska man vara klädd i rött och gult riktigt avancerat, tog lite diskret en röd tröja måste vara lite egagerad iallafall. Nu ska jag ta och dricka lite the och mysa i soffan med lite serier innan jag ska hugga tag i historiaboken prov på onsdag, hjälp!
 

Effektiv

Har varit i stallet en sväng nu på morgonen med syrran, vi hade tänkt att rida ut men de jagade precis bakom stallet  och stinas häst var super svullen i alla ben. Förmodligen har han ätit något konstigt eller så är det någon slags proteinchock, tråkigt är det iallafall och det är synd om lilla pax. Men jag red iallafall på banan och jag fick hjälp av Stina hur jag ska rida Pia. Tror att jag har för stora krav på oss till en början, jag känner inte henne och hon inte mig, jag vill för mycket och då går det bara åt skogen. Men syrran stod och kommenterade hela tiden gör si och så och då går det ju bra, men det är ett helt annat ridsätt än på Sarelli. Känns som att jag har gått från ponny till storhäst, större steg,större gångarter, känsligare men jag har ju inte ens suttit på henne tion gånger än så det är inte så konstigt.Men när jag tillslut vågade att släppa fram henne så gick hon riktigt bra må jag säga. Och sista galoppen när jag lät henne att sträcka på halsen och kliva på då kändes hon jätte fin, men så fort jag använde rösten för att korta lite tar det stopp, hon gick från ökad galopp till trav med världens största kliv så jag flög fram och så hör man syrran skratta. Är iallafall nöjd över passet, men nu har jag brottom börjar om en halvtimme mysigt.
 

två veckor

har haft min fina häst i två veckor idag, herregud vad tiden går fort och så roligt jag redan har haft på hästryggen. red med sofia idag,vi red en sväng i skogen och hittade sedan en stubbåker som vi red lite dressyr. underlaget var lite tyngre så hon fick ta i lite extra och jobba, hon har ju vilat i två dagar med flytten och allt och kändes riktigt lugn och inte alls stressad. men iallafall när vi arbetade på åkern så satt jag ner för att komma åt henne bättre. red öppna, skänkelvikning, ökade och samlade, galopperade henne några steg. så ovant hon har så stor galopp om man jämnför med lilla sarelli men jag tycker att jag fick ihop henne rätt bra, kom lite konstigt ut ur en volt så att hon bytte galopp och gus så chockad jag blev att hon kunde eller så kanske det var en engångsgrej.tror att min häst kommer bli riktigt fin och rolig i framtiden.
 

var och tittade till nära och kära

some nights

gårdagen var riktigt lyckad hade roligt som indian.. sofia ligger fortfarande och sover funderar på att skaka lite liv i na. dagen få ska till stallet har planerat att rida pionen på banan eller med någon annan i skogen. vi får se hur det går.
 
 

Lördag

Har precis packat klart allt, ska till stallet och sen till sofia för att fixa mig för kvällen, stannar i storvreta över natten hos soffan perfekt. Men innan stallet och allt ska jag och Björn min bror och tända ett ljus på mormor och morfars grav och tända ett ljus han droppar sedan av mig i stallet. Blir en prommis med lillan för att checka det nya vyerna. Rätt krångligt inlägg men vi hörs, har super brottom ha en trevlig helg! Bästa morfar.
 

Vallby

Mitt upp i denna över stalliga dag har jag hunnit med att vara på med Stina i Vallby på hoppträning. Yes ni hörde rätt min dressyrextrema syster har varit på hoppträning med hennes egna pålle som endast har hoppat två gånger  sitt liv, vill även tillägga att Stina inte har hoppat på cirkus 5år. Tycker att båda skötte sig galant en extremt nevös ryttare och en något frågesam häst, det klarade sig över alla hinder och tränar var jätte mysig och pedagogisk. Tror att denna träningen var bra för hela ekipaget och tror att de kan växa tillsammans för att bli ännu lite bättre. Tror att jag ska testa att träna för henne någon gång med Pia bara för att stärka mitt självförtroende och ha skoj tillsammans.
 

full späckade dagar

Hinner inte med mitt liv, så mycket att göra men inget som hinns med mer än dom älskade fyrbenta vännerna. Idag har vi iallafall flyttat djuren till stallet i skogsårby och visst det känns det mysigt att vara där men gud vad jag saknar sommarn och värmen. Men den här vintern ska jag och Pia jobba stenhårt tillsammans, vi ska lära känna varandra, arbeta ihop som ett team och våra små problem ska vi ta itu med. Problemen sitter vid hanteringen på marken, hon stressar upp sig av att vara ensam, har rest sig några gånger, tycker att hon är lite för ``närgången´´ när man hanterar henne. Men jag ska inte säga så mycket har inte ens haft henne i två veckor, allt är nytt för henne hon har ingen som hon känner igen på både häst och människo väg så hon har ingen att stadga sig upp emot. Hon är helt ny för mig och allt är nytt för henne, summan av kardemumman vi hjälper varandra för att komma frammåt.
 
 

godnatt

kom precis hem från maria, kändes som att jag var den sista människan på jorden när jag trampade på min cykel i 180km/h inte en människa ute. inte nog med att de är bäck svart ute så blåser det som tusan. ska upp och rida pyret imorgon bitti så måste sova nu för att orka med morgondagen, godnatt.
 

Hemringe

Imorgon flyttar vi från vårat älskade Hemringe för det här året, är allt annat än taggad på att ha pållarna i Storvreta i vinter. Det är långt och allmänt krångligt att ta sig dit, men det får helt enkelt gå pappa ska få hjälpa tll och skjutsa så jag slipper ta bussen som tar en timme. Bara att börja nedräkningen till när vi ska flytta till sommar Hemringe igen, och nästa år ska vi ha kvar dom ska strida för att få vårat stall så vi slipper all den här flytten. Sen känns det rätt surt eftersom att Pia har lugnat ner sig nu och jag är lite orolig för att hon ska stressa upp sig igen när hon kommer till ett nytt ställe igen, hon har ju samma polare med sig iallafall och så får man hålla tummarna för att hon känner igen mig. En positiv sak är väll att jag kan börja träna henne att vara ensam i stallet nu när hon är lite mer in stängd eftersom hon har varit lite orolig och stegrat när hon blivit ensam, hårdträning på den fronten.Det har ju varit rätt omtumlande händelser på gården i år, så nästa år kommer vi dit och då ska det vara lugnt.  Nu har vi bara det trista månaderna framför oss med konstant mörker rätt depprimerande. Ska iallafall hinna med ett sista pass imorgon bitti innan flytten blir av.
 

Cape diem

Inte världens snyggaste bild men den är iallafall efter passet, lägg märke till de lila benlindorna sock ser dom inte så lila ut där.
 
 

Fina Pia

Var ut på morgonen med syrran och fixade och trixade lite med det ena och det andra. Vi red över vägen och jobbade lite liknande som igår, mycket öppna, korta, länga allt för att få henne att slappna av och sänka sig och arbeta. Till en början var det som att sitta på en stelpinne som inte lyssnade särskilt bra kanske red jag dåligt eller något åt det hållet, men när vi sedan vände så skärpte vi till oss. Började rida och hon fick inte komma undan fast än att det var jobbigt, red ner på våran älskade galoppväg ner mot ån. Har varit lite nojig att galoppera ute på henne av absolut ingen anledning. Men när stina rullade i galopp framför kunde jag inte motstå, fattade galopp och hon varså lugn och fin ställde lite för att få henne att slappna av ännu lite till tänkte nästan lite öppna. Hon kastar sig liksom i fattningarna men det beror nog på att hon inte är så stärkt i galoppen än sålänge. Både jag och Pia var mycket nöjda efter passet, min fina häst det här kommer bli bra.
 
 
RSS 2.0