Har träningsvärk överallt

Först lite onödig information: En som rider och gör alla stallsysslor per dag bränner 4000kalorier per dag, läste det men kan det verkligen stämma?
 
Har nu haft två träningspass för min tränare Tina i helgen, i fredags och i lördags. Jag är rätt så slutkörd i kroppen nu efter att ha ändrat min sits och sådana jobbigheter. Är inte så nöjd över Fredagens pass som jag skrev, hon vara springig och allmänt jobbig förmodligen för att hon har börjat brunsta..
 
Igår därimot, jisses vad har jag för häst egentligen som utvecklas så snabbt mellan varje ridpass. Tränaren sa herre jag tror jag aldrig har sett Pia så fin, det är otroligt vad fin hon kommer bli om vi jobbar vidare på det här. Jag tror jag aldrig har suttit på henne som hon var igår. Bar upp sig på ett helt nytt sett, behöll ett lugn och stressade inte upp sig, började flytta bogarna, fatta lugna låga galopper med bara några galoppsprång och sen ner till skritt och lugna ner henne. Hon spänner ju så lätt till när man sitter ner och arbetar och så blir hon spänd och jag spänd och särskilt efter galoppen. Så nu är det korta sträckor när jag jobbar henne i galopp och sen ner till skritt och lugna ner sig så hon behåller sitt lugn. Är verkligen otroligt nöjd över henne!
 
Så imorse när jag hade utsläppet så bestämde jag ig för en lång runda med pappa då hon har en otrolig energi just nu som jag hela tiden måste jobba att få slut på eftersom hon blir riktigt dryg. Hittade ett super bra orörd äng uppe i skogen som hon fick sträcka ut i galopp på. Hon var iallafall rätt trött när vi kom tillbaka, så imorgon kör vi samma visa med ridturen så ska pappa få ta lite kort när vi galopperar har liksom inga bilder på henne.
 

Påsklov

Äntligen är det påsklov och jag kan inte beskriva hur skönt det egentligen är, har varit lite mycket nu på slutet så det är skönt med lov. Fick tillbaka ett matteprov igår som jag är jätte nöjd över resultatet på, perfekt lycka inför lovet. Har inget speciellt inplanerat på lovet ska rida Pia ordentligt nu den här veckan så hon blir ordentligt genom jobbad, tror förövrigt att hon har vårkänslor så jäkla pigg och sprallig. Ska hinna träffa Sofia på lovet, skriva mitt nationellatal de är väll typ det.
 
Var uppe med Pia i ridhuset igår för att känna igenom henne inför dagensträning, jisses vad hästen var pigg. Har ridit ut i två dagar i vårsolen och hon verkar ha lite överskotts energi kan man säga. Låg på som jag inte vet vad ville hela tiden galoppera och göra byten haha. Känns att det händer saker i hennes kropp efter varje ridpass, så himla roligt. Så idag ska jag träna för Tina igen och så även imorgon, håller tummarna på att hon sköter sig.
 
Får inte in någon bild så ni får nöja er med text. :)

Bästa Pia

 
Trotts att dage har varit mer än bra så glädjer jag mig åt passet på Pia idag. Var ute och red ensam i över en timme säkert en och en halv i eftermiddagssolen. Var helt säker på att Pia skulle vara ett monster och spänna sig för det minsta lilla men nejnej hon var så lugn och ospänd. Direkt när hon spände till kunde jag bara sysselsätta henne så slappna hon av igen. Tror att hon äntligen har börjat lite på mig. Mötte pappa uppe i skogen och han drog med mig till en äng där det var fin fint underlag där vi kunde ligga och rulla i galopp i snön i solen. Var en helt toppen tur som jag verkligen behövde för att rensa tankarna lite.
 

Bästa Pia

 
Trotts att dage har varit mer än bra så glädjer jag mig åt passet på Pia idag. Var ute och red ensam i över en timme säkert en och en halv i eftermiddagssolen. Var helt säker på att Pia skulle vara ett monster och spänna sig för det minsta lilla men nejnej hon var så lugn och ospänd. Direkt när hon spände till kunde jag bara sysselsätta henne så slappna hon av igen. Tror att hon äntligen har börjat lite på mig. Mötte pappa uppe i skogen och han drog med mig till en äng där det var fin fint underlag där vi kunde ligga och rulla i galopp i snön i solen. Var en helt toppen tur som jag verkligen behövde för att rensa tankarna lite.
 

Det kommer aldrig vara över för mig

Då var det den 26 igen. Hatar dessa dagar känner mig extra svag, bilder spelas upp i huvudet. Det sista jag ser av dig innan du står där och blöder i diket. Det har känts lättare nu under en tid men så fort man kommer ifatt tiden och börjar fundera gärna när man är trött så brister det. Tårarna börjar spruta igen som tidigare dagar och lösningar på hur olyckan inte skulle skett blir allt fler. Inte blir det bättre att den första bilisten som körde på Sarelli aldrig ger sig, snälla lämna det din familj lever och jag miste min bästa vän för sex månader sen.
 

Söndag

Känner att helgen är allt för kort för min smak hinner inte med att göra allt som ska göras. Denna helg har blivit som alla andra helger väldigt häst relaterad. Tränade igår för Tina och jag säger bara att min häst har gjort stora framsteg under den senaste tiden. Tina tyckt att vi funnit varann bättre under det senaste två veckorna, att min sits hade blivit mjukare, att Pia hade rundat sig ännu mer. Arbetade på samma sätt som förra gången mycket övergångar och att hon ska ligga kvar i en stabil form i dom med fin bakbens aktivitet. summan av kardemumman jag är väldigt nöjd över Pia och tills nästa gång ska vi jobba på med samma sätt korta pass då hon har börjat arbeta på ett helt annat sätt som hon inte är van med.
 
Träningen var igår och idag var jag bara tvungen att känna igenom henne för att se att hon fattat det nya arbetet. Hon var väldigt dryg när jag kom till ridhuset, pigg,okoncentrerad, rädd för en massa saker. Hon vägrade att gå förbi ingången till ridhuset och spände sig och sprang iväg. Rullade förbi öppningen i galopp och från ingenstans spände hon till hoppade rakt upp i luften bockade och sparkade och i allt detta bytte hon galopp. Blev riktigt förbannad på henne för jag vill inte ha några dumheter. Tog och skrittade henne en stund, tog tyglarna igen och började trava. Hon la sig klockrent och arbetade helt makalöst bra från ingenstans kom det och herregud vilken häst. Fattade galopp och hon la sig runt och fint i galopp som aldrig förr. Låg spik rakt och gick och reglera som aldrig förr, hon gjorde två rena byten och var kanon. Så jag nöjde mig så när hon var på topp.
 

Hon vill vara du

Sitter och panik pluggar det sista inför provet om två timmar... Kommer väll gå okej, genetik och genteknik är ju rätt komplicerat men det får gå som det går. Fint väder är det ute så jag längtar tills jag slutar och ska till Pia, blir en promenad eller så rider jag ut vi får se. Ut i skogen ska vi iallafall och röra på oss. Hade ett grymt pass igår, hon var så jäkla arbetsvillig kände redan när jag skrittade fram att hon tog i från ryggen och verkligen ville göra rätt. Härligt när ens häst har så positiv inställning. Arbetade i galopp försöka att få henne att stabilisera upp sig ännu mer. Hon satte ett rent byte och jag nöjde mig så, red inte så länge heller. Men det räckte för att lillan skulle bli trött.
 
 
 

Come give me love

 
Tillbaka på banan igen. Hade ett grymt pass på lillan igår och så även imorse innan skolan. Skönt att motgångarna i ridningen inte satt kvar så länge denna gång, det hade jag aldrig orkat nog med elände. Det är väldigt mycket plugg den här veckan men det är bara att bita ihop så får det gå som det går, man kan inte mer än att göra sitt bästa. Planer för Pia denna veck ser ut som så: Hon ska gå ute några dagar nu och inte uppe i ridhuset, en promenad imorgon eller liknande, en vilodag, rida ut, sen är det fredag då blir det att känna igenom henne om jag ska träna på lördag eller ej uppe i ridhuset vi får se. Nu ska jag sätta igång med mitt tal som jag ska hålla på torsdag..
 

Tänker aldrig dö, nej!

Min bitterhet just nu tar över allt, var i stallet för ett tag sen och det gick så in i helvete dåligt att rida! Vi har ju gått väldigt snabbt framåt de senaste veckorna, nu kände det som vi backat två hopp igen till det första gångerna jag satt på henne. Hon var,stel,springig,stark dessutom var vi många i ridhuset och några skulle hoppa och jag vet inte vad, dammigt var det iallafall. Så jag sket helt enkelt i det, rastade av henne och gick ut och skrittade i eftermiddagssolen. Tog mig över bron för första gången ensam uppe på ryggen enda som var bra med dagens pass. Har utsläppet imorgon och jag har faktiskt ingen aning var jag ska rida men den som lever får se. Äsch skit dag, nu tar jag och hoppar in i duschen och cyklar ner till flogsta.
 
saknar Sarelli.

Kommer älska dig när jorden gått under

 
Rätt speiell gårdag haha, trevligt att träffa Sofia iallafall. Träffas på tok för sällan nuförtiden. Idag är det lördag och jag har en del saker att göra, Pia ska ridas i ridhuset tror jag har inte suttit på henne sen i Tisdags, då hon tömkördes i onsdags, långpromenad på två timmar i torsdags och vilade igår. Så lillan har väll lite överskottsenergi skulle jag tro haha.  Förutom att Pia ska ridas, så ska en del plugg göras värdelöst men nästa vecka är ju som ett skämt för mig en massa skit inproppat. Nu ska jag ta tag i en samhällskunskaps uppgift så jag kan åka till stallet med ett gott samvete. Ikväll blir jag nog hemma, biologin väntar..
 

Välkommen hem

Nu har det blivit sådär igen har inte hunnit med mitt liv. Menmen ibland så bara händer det och denna vecka verkar vara en sånn, tur att den snart är slut. Har inte ens rapporterat om träningen i söndags, herre vilken häst jag har! Bara att buga och bocka att jag har fått chansen till att få ha henne.
Till en början verkade tränaren lite skeptisk mot oss som ekipage då Pia spärrade upp sig och frös fast när hon kom in i ridhuset. Vi pratade lite om varför jag hade köpt henne osv. hennes starkare sidor och mindre starka, kom fram till att jag köpte Pia för att hon var snäll och att det kan bli en väldigtväldigt fin häst. Jag fick rida henne lite utan att hon sa något bara för att visa hur jag brukar jobba henne. Tränaren tyckte att hon såg väldigt lugn och harmonisk ut att jag red henne rätt att jag inte fegade ur och vågade ha henne i ett högre tempo. Vi startade sedan genom att ligga på en volt, hon berättade om sitt "tänk" med ridningen och hur hon tyckte jag skulle arbeta.
Hon ville att vi skulle bygga på en framtid då Pia ska hålla och vara rätt byggd nu när hon börjar sätta muskler, prio ett var att få henne sträcka ut nacken i övergångarna för att hon inte ska dra ihop sig. Hon trodde att det skulle ta länge innan damen skulle förstå detta men icke, redan av slutet av lektionen hade hon hajjat det. Pia gick som en klocka och kändes freshare än någonsin, tränaren öste oss med beröm, vad fin hon är,så lätt lärd,lyhörd,fint,steg,din sits, dina händer ellen. Riktigt kul att få beröm och att höra att någon faktiskt tror på oss.
 
 

En saknad vän

 
Är otroligt trött. ändå har jag sovit i nio timmar. Somnade rätt sent igår och gick upp vid halv åtta igår ingen bra kombination,menmen. Fick iallafall träffa min bästa Sofia igår, det var ett bra tag sen sist må jag säga, skyller på det förbaskade plugget och lite på kusen. De var iallafall trevligt att se människan igen och prata om allt från himmel till jord. Vi gick hem till Hanna till åtta för att se melodifestivalen, är fortfarande förbannad över vem som vann. Aja låten duger i krig, men inget mer. Åt onyttigheter i massor. Sofia bedrog sig senare till utsocken Storvreta, och jag total deckade i sängen. Ska ta och ladda om lite nu och plugga lite, KLOCKAN TVÅ ÄR DET DRESSYRTRÄNING!
 

Min finafina häst

 
Klockan är alltså fem, var tog denna Lördag vägen? Vaknade vid halv åtta för att Lovisa var uppe och röjde, Tack för denm Lovisa! Upp och åt frulle med hela familjen och Lovisa, klockan drog sig mot nio halv tio snåret och moder och jag tog en promenad till stallet. Var väll där till halv elva där någonstans, gick inte så fort haha. Tog in lillan och mamma bossade över henne att hon inte skulle röra en fena, Pia lyssnade faktiskt väldigt då bra. Klädde på henne och drog mig till ridhuset och mamma var med upp och lämnade mig. Sa hejdå till mamma och stängde dörrarna, helt ensam i rishuset. Pia var så himla fin, bara kände hur hon hon var precis där jag ville ha henne, totalt okomplicerad. Låg på serpentiner med små volter där hon skulle ha allt på plats och spåra, red rätt upp och övade på "hälsnings halt". Fick till riktigt fina halter och igångsättningar utan några som hellst vingligheter, såg i spegeln framför mig nämnligen.Gick över till att jobba i galopp på stora mittvolten där hon skulle ta ihop sig lite och inte ställa sig överdrivet mycket, växlade med att galoppera innanför spåret med lite större steg bara rakt fram för att hitta balansen i henne. gjorde några övergångar till trav, gick över i galopp och bara för att testa byta galopp på en åtta. Satte två rena byten och då nöjde jag mig, travade av henne i lågform.
 
Man känner att lilla kusen börjar sätta sig mer och mer i galoppen och traven börjar bli allt mer taktmässig redan från början av ridpasset. Kändes som att ja fick till ett super pass idag, grymt att vi satte våra första rena byten utan att ha stödbom. Hon var helt cool lugn, inga stissigheter. Hon har nog jobbat en del med byterna i strömsholm med, men ändå. Pias travar man har åkt av och nu ser hon lite mer ut som en dressyrhäst, Imorgon är det dressyrträning klockan två och jag är väldigt taggad. Vi kör på babyrosa lindor och HV Polo glitter schabraket, ursnyggt. Mamma följer med och tittar skulle vilja få henne att knäppa lite kort. Har inga på oss när jag rider..
 
 

Det finaste jag har/haft

 
 
 

Alla vill till himlen men få vill ju dö

Jag är så sjukt ledsen,besviken,arg så att jag håller på att gå i taken. Att en enda sak kan få en på så dåligt humör är otroligt. Känns som negativa saker från hösten drivs upp igen, saker som man försöker glömma och gå vidare kommer upp för en liten motgång och det är precis vad som har hänt nu, FAN! Det jag vill göra nu är att sätta mig i sadeln och rida ett grymt på min fina Pia för att få mig på bättre tankar, men såklart ska de vara en annan skolbok och prov ivägen som gör att man måste hårdplugga. Med detta vill jag säga att min Tisdag har varit den sämsta på länge och att min Onsdag kommer att rulla på likadant. Får nu ta och bita ihop och plugga psykologi för att sedan ta en joggingrunda och göra av med lite ilska.
 
 
RSS 2.0