Ung och lovande, mitt i karriären, gammal och erfaren

Trumma trumma på min trumma, tillbaka i Hannas underbara hus efter ännu en dag. Har lyckats att släpa hit en viss Ebbus och Maria. Anja Pärson  är på radion från hennes egna program i sommarpratarna i P1, inspirerande  och intressant att höra om hennes två sidor som elitskidåkare. Tror dock att det är jag och flickan med det lockiga håret som är mest insatta, Maria och Hanna håller på att koka ihop Chocolate chip cookies en standard när Hanna är i farten. Ska ta och dra mitt strå till stacken och skala lite potatis, ska nog ta och flytta in i trädgårdsstaden.
 

Dagens dos av häst

Tvingade min stackars fader att hämta upp mig i Eriksberg innan det bar iväg emot Sarelli, inga ursäkter men jag va för lat efter dagens arbete. Kom ut till stallet där redan allt var fixat av min käre syster, så gick direkt ut och hämtade Sarelli. Som den snälla häst man äger så kom han direkt, borstade och fixade. Slängde på hoppsadeln och säkerhetsvästen, man vet ju aldrig med den vita. Gav mig ut i skogen där jag fann en ny väg mellan villor på en grusväg ytterst mysigt och sarelli var cool lugn trotts att han brukar bli lite på tårna när det är mycket och nytt. checkade endast av vägen och red ner tillbaka till ängen där han började ladda, joggade honom och skrittade hem just basic. Imorgon ska syrran rida skönt att någon annan kan bråka lite med honom.
 

Det ska va gött att leva annars kan det kvitta

Dagen har inte bjudit på något vilt och spännande i mitt snart sexton åriga liv. Herregud mindre än en månad kvar tills jag fyller sexton får passa på att åka mycket tåg så att man får åka som barn. SEn är det väll bara att börja övningsköra för att kunna flänga runt på Sveriges vägar. Som jag sagt tidigare så är jag hos Hanna och jag har emigrerat hit för några dagar, inga vilda kvällar för oss för dagarna rullar på Tavastehus. Imorgon har man äntligen gjort hälften och det går i ultra rapid. Nu ska jag springa iväg och tvätta bort ansiktsmasen, ojoj ni kulle bara se hur läcker den är.
 

allsång på skansen

Dagarna går i ett, mycket att göra men jag gillart.
Har anlänt till Hanna och här ska jag bo i några dagar nu perfekt
Nu ska jag fortsätta njuta av allsång på skansen.

Tre dygn av lycka

Redan i Torsdags kväll bar det iväg till Astrids land i Järlåsa, och jag har sedan dess spenderat min tid . Nu är jag hemma och funderar över det senaste dagarna mycket händelser av olika slag, många bad och fina pratstunder. Firade midsommar där med hela köret. Helt otroligt hur mycket mat det kan gå ner i en människas mage, ska nu bege mig ut på en joggingtur för att bli av med lite ilska och energi.

Du kommer alltid finnas i mina tankar

Har kommit hem efter tredje dagen på mitt sommarjobb, jojo nu är man en hårt arbetande kvinna. Det är så fruktansvärt varmt ute, men jag klagar inte äntligen får sverige lite värme. Perfekt till morgon dagen då vi rullar ut rill Astrids sommarstuga för att fira midsommar. Innan dess måste jag hinna med och sova, ögonlocken är bra tunga. Somnade vid halv tre igår efter jag kommit hem från middag hos Emma Lindblom igår/idag inte så smart om man tänker att jag skulle vara hos tandläkaren klockan 08.00. Smärtan är stark i gaddarna nu, bara att knapra i sig lite alvedon och bege sig till stallet för att rida min fina. Tror dock att jag avstår markarbete på banan idag varken han eller jag kommer orka det i värmen, blir väll en sväng i skogen med lite samlad galopp på ängen.

Mysigt sommrigt

I remember every word you said

Kom hem från första dagen av sommarjobb för ett par minuter sen. Det har varit otroligt spännande att se ännu mer hur det är att arbeta med äldre, tänk att det har levt ett liv och sorgligt nog är inne på slutet av deras resa.
Mycket lärorikt och fantastiskt att det fortfarande finns så mycket liv i en sådan gammal kropp.
Så trivs absolut och det kommer bli tre roliga veckor hoppas jag. Min häst får vila idag efter det lysande passet igår, kan va skönt att vara hemma och rulla tummarna.

Vi seglar ut mot öppet hav

Överraskade Ebba med mitt otroligt muntra humör, vi bestämde oss snabbt för att fortsätta tjockis veckan med en favorit i repris från förra året. Ballerina kladdkaka och mjölk fruktansvärt så gott det kan vara.
Jag är fortfarande proppmätt och jag vett inte om jag ska skratta eller gråta. Väljer att skratta måste följa mitt glada humör. Imorgon är det sommarjobb på G med hanna på tavastehus, woopa. Bra med lite extra pengar till Falsterbo för där ska det shoppas. Nu ska jag knäppa på en somarlåt och hålla tummarna för bra väder imorgon.

 

Mitt lyckokorn

Var sjukt negativ och grinig när jag satt mig på bussen mot stallet. Det regnade och allt jobbade mot mig.
Men så fort jag tog klivet ut från bussen i Hemringe sprack det upp och det kändes riktigt bra att få ut lite ilska genom att mocka boxar och fylla vatten. Tog in min fina prins som till och med kommer i hagen nu istället för att jag måste jaga honom, stort framsteg. Borstade honom och masserade nacken där han suttit fast, klädde på han tömkörningsgjorden och begav mig ut på ridbanan. Provade att ha longerspöt, eftersom att jag inte är jätte van vid att tömköra har jag kört utan spö  men det funkade väldigt bra. Han blev kvickare i rörelserna och klev på riktigt bra i bak, min fina stjärna. Tror aldrig jag har sett min häst så fin från marken han verkligen tog i och arbetade, lyssnade på mig. Man såg verkligen vilken arbetsmyra han är, blodådrorna syntes på halsen och hans form var på topp. Nu känns det som att det finns ett hopp att jag har tagit ett steg vidare med min häst, är på ett sådant fruktansvärt bra humör just nu.

Livet på en cykel

Är så fruktansvärt seg orkar inte ta tag i mitt liv och åka till stallet och rida, borde dessutom ta cykeln om det ska vara någon ordning med orken finns inte. Det är väll söndagen idag vilket menas med att bussarna går åt helvete inte att tajma.. Tiden på Hemringe vart verkligen lyckad, herregud vad jag kommer sakna dessa tjejer när man övergår till gymnasiet. Känner att mitt sommarlov än så länge har bestått av hur mycket jag kommer sakna alla.
Får ta och pallra mig ut till min fina häst, för att sedan när jag kommer hem ta en joggingtur och bli av med lite frustration och in med positiva tankar. Jag kommer faktiskt att träffa det jag vill träffa.

Nu har det knåpats

Har slängt ihop en design eftersom att bloggen var så fruktansvärt ful och tråkig. Är iallafall mycket nöjd över resultatet. Herregud nu måste jag packa det bär iväg om någon timme, hörs imorgon om jag inte skulle snylta på någons iphone och göra ett inlägg.

Jag minns varenda scen ifrån vår film

Gårdagen bestod av en massa mys med olika vänner staden över. Kan inte säga att jag bjöd på världshistoriens toppen humör men sånt är livet. Grillade med familjen och några grannar till middag, första grillbiten för i år om man inte inkluderar korv med bröd. Måste sätta igång och packa till våran sjuka kväll/natt på Hemringe med hela tjejgänget. Så min dag idag bjuder på en cykeltur med alla till gamlis och innan dess måste vi handla mat och packa, smacka upp ett tält och bara ta det lugt i Hemringe och på något hörn måste jag hinna rida min runda och goa häst.

En känsla av sommar

Vaknade upp med en Ebba några meter ifrån mig. Gårdagen känns sådär eftersom att det bara var sorgligt på skolavslutningen och allt bara gick sådär. Efter Dragon Palace hamnade vi efter ett bra tag på något vänster i sommaro, pratade och gjorde inte något stort av kvällen. Eba och jag somnade väll runt två halv tre efter eviga diskutioner om himmel och jord. Denna dag har endast bestått av deg köpte sommarlovets första glass och maxade mitt cykeltempo till Gammla Uppsala, endast 30min woopwoop! Tog en tur i skogen med min vita springare och ja nu sitter jag här och borde skynda mig till Morfar, får se vad kvällen bjuder på men i luften är det sommar.

Walking in Memphis

Sådär ja, tillbaka på banan igen efter min sorgliga förmiddag. Har varit ute hos hästen och fixat men icke att förglömma hann även med att vara på stan ett tag innan. Nu ska jag fixa mig inför middagen på Dragon palace.
Juste bilderna är först från 8an exakt ett år sedan innan skolavslutningen och sedan den till höger i 9an.

Klass 9F ett minne som kom för att stanna

Tårarna rinner fortfarande, är så otroligt lycklig att jag har fått haft Eriksbergs underliga lärare och att jag har fått lära känna dessa underbara människor som under tre år har vistas i min närhet.
När jag blickar tillbaka tre år när jag var den osäkra 6an som skulle lämna tryggheten på Hågadalskolan så kommer den första meningen om klass upp. Då det endast var ett fåtal jag kände som skulle börja i då klass 7F var jag stöddig och sa skönt att få börja i en klass med nya människor som jag då ansåg skulle vara coola och populära. När jag sedan hade varit på karuselldag var jag otroligt missnöjd och undrade vilka människor jag egenligen skulle gå med. Kommer fortfarande ihåg hur kul jag och Elias hade det första lektionerna första lektionerna längst bak i klassrummet, men vilka var dom andra i klassen. Sammanhållningen var inte på topp precis men under åren lärde vi känna varann. Det är nu först i vårterminen i nian jag har insett hur mycket jag älskar dessa människor. Alla minnen man har tillsammans, klassresan som blev succé och nu detta jobbiga avslut. Jag visste att det skulle bli jobbigt att ta farväl, det är lätt att vara klok att säga vi bor i samma stad vi kommer träffas. Men just nu känns det rätt sagt förjävligt. Det är inte många timmar tills vi ska träffas igen och äta middag tillsammans. Kommer aldrig att glömma klass 9F, ett kapitel i mitt liv som ikväll kommer att avslutas.

We are young

Gjorde ett smart drag igår kväll och cyklade hem från gammla uppsala i regn, första och sista gången var som en sjö i mina skor när jag kom hem. Drog till Ebbus och såg den hemska fotbollsmatchen, Sverige skärp till er. Tio stycken brudar satt och skrek men min röst existerar även denna dag, någon kom på att det var sista kvällen i grundskolan.  Jag vill inte lämna mitt kära Eriksberg..
Nu måste jag lägga på ett kol, ska hinna platta håret flogsta brudarna kommer om halvtimmen.

 

I follow rivers

Dagarna är smack fulla och går in i varann, därför har jag inte hunnit. Min helg har innehållit kväll i kåbo, täljstenen, Strömsholm och mycket sömn. För fy fan så trött jag har varit..
Börjar om tio minuter, avslutningslunch alla nior satan vad sorgligt. Sista lunchen i den sunkiga matsalen jag kommer sakna detta. Slänger in en bild på klänningen jag ska ha imorgon, ha det bra.

image description

Two steps from heaven

Har precis panik städat hela mitt hus och ätit rysligt god lasange. Nu är det iallafall rent och jag är mätt.
Var hos sarelli efter skolan, tog en power walk ner mot vägen och sen runt sågen så han fick gå på hårt underlag. Han börjar att få en riktigt fin liten kula, bara att gilla läget det är sommar och så ska det vara då.
Imorgon flyttar Sofia in med sin häst Tikki i den tredje uteboxen, super roligt längtar en massa.
PÅ söndag drar vi till Strömsholm, är så grymt taggad för denna helg!

Det ekar över hela staden

Ännu en dag av ledighet, nu börjar ens slöa jag komma in i bilden igen för om mindre än en vecka är det sommarlov. Kommer att gråta krokodiltårar när jag lämnar min älskade klass efter tre år tillsammans.
Var på min kusin Pelles studentmottagning samt när han sprang ut igår, riktigt stilig i kavaj och slips. Om tre år är det min tur att ta steget ut och lämna skolans alla år, vakna upp dagen efter med ingen röst åhh vad jag längtar. Men imorgon är det bara att gå upp som alla andra dagar till väckarklockans förskräckliga ljud klockan 07.00, får ta vara på det sista dagarna tillsammans med klassen. Nu ska jag gå och ställa min väckarklocka och knoppa.

 

Vilken färg har själen

Har precis penslat på första lagret av nagellack, vilken hysteri det är om denna bal. Ska snart hoppa in i duschen för att sedan bege mig till Sofia där frida ska fixa mitt hår, för att sedan ta mig till morfar där syrran ska sminka mig och ebbus. Allt detta för en kväll, men visst man måste anstränga sig någon gång.
Ska nu ta och ladda min förbaskade mobil så att kameran kan gå på full rulle under kvällen.

Radion spelar vår sång

TjenaTjena är på språng mot Morfar för middag, hissar gårdagen dock det fula vädret och tråkigt nog blir det ingen värme imorgon häller. Det vangkas en kall bal, bara att ställa in sig på att frysa. Har varit och ridit min solstråle också, var som att sitta på en fiolsträng. Längesen man upplevde en sådan spänd häst, men efter ett krig i skogen nöjde vi oss. Har inte så mycket mer att säga detta kommer bli en super bra vecka. Hejdå nu drar slänger jag mig på cykeln så inte min familj blir förbannade.

Ett fel närmare rätt

Har precis duschat och äntligen fått tillbaka värmen efter denna dag med förjävligt väder, underbara kexet och en utbrytarkung. Gårdagegens kväll spenderades på Lillabärsta med Pappa och Sarelli, Sarelli skötte sig riktigt bra på träningen. Tog ett steg framåt eftersom att han rätat ut sig efter förra träningen, fokuset las på hans nacke att han skulle stretcha och våga söka sig ännu mer lite neråt mot en perfekt form. Han hajjade grejen och nu är det bara att jobba vidare. Dagens morgon började tidigt och utanför fönstret vräkte det ner, skyndade mig långsamt till stallet. Men innan jag hunnit ätit upp frukosten ringde Stina och sa at Sarelli brutit sig ut ur boxen. Som tur var stannade han kvar vid Pax och Stina hann före ut och låste in honom. Träffade sedan mitt kex Alva Chambert på stan för att shoppa det sista till balen, så nu är det sista fixat och klart.
Nu ska jag slänga i mig lite käk för att sedan bege mig till Täljsten.

RSS 2.0