28 Februari

Skinny love

Har sovit så jäkla taskigt inatt, gaddarna har värkt så när jag väl gick upp så fungera det bara inte. Mamma och jag kom fram till att de är lika bra att jag stannar hemma och försöker hålla ut smärtan, så idag har jag alltså varit hemma och käkat alvedon. Har sovit bor typ hela dagen, var kom tröttheten ifrån?
Var iallafall i stallet till sju imorse och redigt ut med Stina, blev en härlig tur i snön och soluppgång. Hon fick ligga och galoppera riktigt länge bara korta ihop henne och ställa henne för att sedan bara ställa mig upp i sadeln och låta henne rulla. Märks att hon testar mig, för när jag skulle ligga framför syrran så spänner hon sig för ALLT men är orädd. Så in i helvete drygt, men jag bara drev på och tillslut så släppte hon. Det var en trött dam som kom tillbaka skönt det iallafall.
 

Push Play

Var hos tandläkaren tidigt imorse för att fixa skrotet i munnen, möttes av min nya tandläkare slipper entligen min gamla på cirka 75år. Hon var dock inte nöjd över mitt resultat efter 3,5 år med tandställningen, kände bara för att rycka ut skiten och leva med fula tänder. Men hon började flytta om spännerna och sådant för att få igen en glugg på 2millimeter, så nu är allt omflyttat och smärtan är inte nådig. Så det blev ingen skola för mig idag. Att sitta i skolbänken och bara tänka på tänderna är inte så effektivt, så jag ringde syrran och åkte till stallet istället.
Vi bestämde oss för att hoppa uppe i ridhuset, jag har ju då inte hoppat Pia innan. Hon har gått över några bommar på dessa månader så inte så avancerat. Men nu när jag börjar att kunna henne mer och mer så kändes det faktiskt bra att skutta lite, är ju något hopprädd efter olyckan för två år sedan då jag hamnade på sjukhus. Hoppade två sockerbitar på medellinjen där det var en bom i mellan och två galoppsprång mellan varje, haha fattar ni?
Men det gick faktiskt bra, fick rida väldigt mycket för att få ihop henne så att hon skulle få med bakbenen i svängarna och ta i trotts att de kanske låg på 40-50cm. Nu ska det skuttas minst en gång i veckan nu när jag har egen hoppsadel och icke att förglömma jag ska hoppträna den 15 Mars och även dressyrträna den 9 Mars troligtvis. Roligt att träningarna kommer igång så att vi får ännu mer koll på saker och ting så att lillan blir ännu finare.
 

5 månader

Har inte tänkt på olycka på ett bra tag, tack och lov att det entligen börjar att släppa. Men idag slog det mig när jag kollade i kalendern och såg att det stod den 26, alltså fem månader sen jag blev av med det finaste jag hade. Tänk vad mitt liv har vänts på dessa fem månader, vill inte tänka på det. Så dagen kändes sådär eftersom de var just den 26, ledsen inombords men de var att täcka över och lägga på ett smile ibland får man bara koppla bort vissa saker för stunden.
 
Efter skolan tog jag bussen till stallet med Frida som skulle rida Pax. Trevligt med sällskap. Hade förutsatt att Pia skulle vara stark, övertaggad och stel idag eftersom hon bara har ridits ut sen i Onsdags. Men nejnej hästen var helt otrolig. Redan när jag travade fram la hon sig lågt och frustade och trampade på, sen övergick hon i sitt laddade tempo där hon bara trampar på och benen går som trumpinnar. Fick jobba ihop henne rejält för att få henne att sätta sig lite, flyttade och hon bara dansade fram. I vissa stunder fick hon den hör höga svanhalser men inte på samma sätt som förut för hon höll fortfarande takten i kroppen och föll lätt t höplats igen. Kunde även arbeta henne i galoppen för första gången kände hur hon blev rund och följsam samtidigt som hon gick i ett rätt högt tempo för att hela tiden orka. Travade av henne, hon var verkligen arbetsvillig idag och jag kände verkligen att hon tyckte det var kul. Tur att Pia kunde lyfta upp min dag med detta pass. Bilden från när hon skoddes och stod och sov.
 

Tidig morgon i stallet

Kom som sagt hem i Lördags från Åre, och på Söndag förmiddag hade jag bestämt att rida ut med Anna-Felicia. Blev en riktig långtur, var ute i lite drygt två timmar och travade och galopperade i snön härligt att bara få blåsa ur systemet.
 
Imorse hade jag fått för mig att rida innan skolan då jag började fem över tio, haha vem går inte upp tjugo i sex bara för att få rida? Satt på Pia till klockan sju, den var -15 grader ute och solen höll på att gå upp. Red till flogsta och sedan i kanten längs ån en bit innan jag vände hem. Travade mest för att hålla värmen, hon var rätt spänd och tvär stannade och blåste upp sig. Men jag hade gramanen på, så var helt klart utrustad för lite krångligheter. Galopperade banvallen hem och kände verkligen hur hon laddade på i varje steg. Men hon börjar att bli starkare i galoppen och klarar att ta halvhalterna ute i galoppen då man har lite extra gas så att säga. Var tillbaka till åtta och släppte ut henne, så hon fick iallafall ihop en timme ridmässigt.
 

Låsas som inget hänt

Rätt otroligt att ni fortfarande hänger kvar! Hej förresten! Buga roch niger för att ni fortfarande kikar in här, med lite tur ska ni se att uppdateringen blir lite bättre nu mot våren. Kan iallafall skylla på att jag har haft fullt upp med att åka skidor under hela sportlovet i Åre med världens bästa Ebba. Är dock rätt slut i kroppen fortfarande efter sju dagars skidåkning med det är de värt. Frida har varit häst vakt och de har fungerat super bra och jag tror att både Frida och Pia har haft det roligt tillsammans. Lite saker har ändrats på hästfronten under tiden jag har varit borta, hon har fått en hoppsadel så nu ska vi komma igång och börja hoppa och vi har även höjt kraftfodret precis innan jag åkte, tycker att hon lagt på sig ännu lite mer över buk och rumpa. Tar och slänger in lite bilder från Åre.
 
 
 

16/02/13

Hej alla trogna läsare som faktiktiskt har hängt kvar nu när jag har haft fullt upp med häst och skola. Jag har alltså lov nu och kom upp till Åre för några timmar sen. Frida rider Pia den här veckan så det känns toppen. Hon ringde när jag var på toget och var helt lyrisk, lillan hade tydligen gått ett super pass med henne. Hjälpte Frida lite i Fredags och stod och pekade på vad hon skulle göra och liknande och hon lossnade väldigt bra men de är ju bara toppen att hon gått ännu bättre idag. Imorgon ska vi åka skidor och jag är så jädrans taggad, fy vad härligt. Kommer bli en lysande vecka så får vi se om vi hörs.
 

Down The Road

Sitter i min säng och tänker lite på dagarna framöver, har börjat att läsa Historie helvetet. Måste verkligen sätta detta prov så kan jag koppla bort allt på sportlovet när vi är i Åre och åker skidor, nu när det ändå har flyttat psykologi provet en vecka så att det inte är direkt efter lovet skönt! Annars har väll dagen rullat på i vanlig takt, har haft en del goda skratt haha, klasskamraterna är klockrena ibland måste jag säga. Slutade sent och tog bussen direkt till stallet, där jag mockade och fixade. Syrran var där, trevligt med sällskap. Stina tömkörde Pia och jag var med och kollade, egentligen hade vi tänkt att jag skulle köra henne lite men hon satt fast idag på en massa ställen och var rätt bråkig så Stina fick fixa det, är ju inte så van vid att tömköra som hon. Men de var häftigt att se damen från marken, se hur hon trampar på och hur hon ser ut från marken när hon spänner upp sig och drar ihop sig, mycket lärorikt. Hon tömkördes iallafall ute på banan i djup snö, så hon fick verkligen jobba på. Direkt när hon kom in i stallet slocknade hon, nu håller vi tummarna för att hon är mjuk och fin imorgon när jag tänkte köra ett pass i ridhuset efter skolan.
 

7 Februari

Dagarna bara flyger förbi och de är bara 9dagar till jag åker till Åre en vecka, endast ett prov kvar och cirka nio ridpass. Jag längtar fruktansvärt till Åre och de känns som jag kan åka utan att tänka allt för mycket på Pia hon trivs super bra redan i det nya stallet och går bättre och bättre dessutom kommer världens bästa Frida att ta hand om henne den veckan så jag tror att lillan kommer att överleva.
 
 

Vill inte veta hur jag lyckas

Vaknade för någon minut sen, måste ha stängt av alarmet i sömnen inte bra! Kom snabbt fam till att de är bättre att jag är hemma första lektionen och läser igenom samhällskunskapen en sista gång. Min historielärare blir ändå så jäkla sur om man kommer sent. Går in i någon panikprovnojja nu, vi hörs ikväll efter att jag har varit och tömt hjänan i stallet.
 

Hästen

Tog ut hästarna imorse, mockade och fixade med syrran. Lillan fick vila idag.
 

Dagen till ära

Börjar vänja mig att gå upp halv sex varje morgon, har gjort det i fyra dagar i rad nu. Känns bra att jag inte är så äckligt trött längre. Dock så börjar jag som smått att tröttna på denna förbannade samhällskunskap, så jävla tråkigt och segt och mitt huvud krånglar bara till allt mer och mer. Less. Får hoppas att dagens sömn får allt att falla på plats. Annars har väll min dag varit bra, eller förresten totalt värdelös kunde lika gärna ha varit hemma. Kom till skolan, där man möttes av en lapp där de stod att jag började en halv timma senare. Efter den lektionen av bara tema prat så hade vi lunch i 1,5timme. Blev som så att vi hamnade hemma hos Nellie, lagade amerikanska pannkakor och bara hade det gött. När de där 90minuterna hade gått skulle vi till slottet på en utställning, vi kom snabbt fram till att de fanns viktigare saker och satte oss och pluggade istället. Kom hem sju och har precis ätit och ska nu plugga ännu mer och hålla tummarna för imorgon.
 

Käre måndag

Känner ingen överdriven lycka för måndagar, men snart är den över och vecka är i fullgång igen. Har en stor drös med samhällskunskap som jag ska ta tag i bara jag får någon slags självdiciplin. Är fruktansvärt trött gick upp halv sex imorse, allt för att hinna rida innan skolan. Blev ett dressyrpass med syrran i ridhuset idag igen, lyckan över ridhuset ojoj obeskrivlig. Damen var så mycket finare idag, hon ligger på rätt mycket efter att man har travat fram henne, tror att de är någon slags grej för att komma ifrån arbete. Fick iallafall ihop henne riktigt bra mot slutet och hon började sätta sig lite efter en hel del halter och halvhalter. Hon är även hel rakad nu så jag behövde inte oroa mig över att hon skulle svettas överdrivet mycket, skönt det. Imorgon ska hon få vila eller så tar jag en promenad med henne innan skolan då jag börjar nio, överskattat att sova.
 

Vilken Helg

Herregud kom hem för en halv timme sen från stallet och har nu ätit och förberett mig för att analysera en text till psykologin med våra egna teorier som vi har lärt oss, komplicerat värre. Denna helg har jag varit 17timmar i stallet,herre vad min hobby tar mycket tid en jag älskar det, och när man nu har ridhus så kan man leva länge på ridpassen. Var alltså tillbaka i stallet nu på eftermiddagen och plockade in hästarna och så har vi även klippt våra pållar så nu är dom helt nakna. Skönt att inte behöva tänka på att hon svettas när jag rider och riskerar att bli kall efteråt, men damen kommer väll att vara piggelin imorgon bitti. Ska till stallet och rida innan skolan blir perfekt så att jag bara kan åka hem och dyka ner i samhällskunskaps böckerna när jag kommer då jag har prov på Onsdag. Är väldigt trött så måste sätta fart med analysen, ha det bra! Inte jätte charmerande bild men man ser slowfeed näten i hagen.
 

Pia och Sportlovsmatten

3 Februari

Hejhej! Har för tillfället bäddat ner mig i en filt i sängen, rätt trött i både huvud och kropp. Det var ett tag sen vi hördes av, har haft fullt upp med flytten till nytt stall. Men igår 15.40 rullade trailern från stallplan i Storvreta mot vårat nya stall i Kvarnbo. Var rätt orolig att Pia inte skulle gå på trailern och hålla på och strula som vi haft lite problem med. Hon var även lite stressad när jag tog in henne, det såg ju inte ut i stallet som de brukade vi hade tömt hela bara någon timme innan. Men när hon väl var påklädd och färdig för att lastas så klev hon rakt in, Duktiga Fian! Väl frammen knalla hon ut inga problem, blåste upp sig något och tittade sig omkring. Tog in henne i det nya stallet och de var som att hon kände sig hemma. Helt cool lugn, så himla skönt. Hon står nu i ett hörn med ingen på sin vänstra sida men Pax på sin högra som hon redan känner.
 
Var till stallet tidigt imorse och släppte ut hästarna med Stina, och det verkade som de sovit gott. Hade inte flängt runt överdrivet mycket och Pia verkar ha fattat hur slowfeed nätet fungerar. Var uppe på hästen till åtta, UNDERBART att ha ridhuset fem minuter bort. Gick väll sådär att rida hon var lite spänd och var extremt pigg och trippig men väldigt snäll. Var en annan häst där som hon stissad upp sig lite över, tror att hon brunstar lite tyvärr. Bästa med ridhuset att kunna ligga i galopp på en volt och inte bry sig hur underlaget såg ut. Det kommer bli så ruggigt bra i det här stallet känner jag, Pia ska vara som en riktig liten muskelklump till sommaren och så även jag. Ska upp till stallet lite senare i eftermiddag och ta in dom, lika bra att få in rutinerna redan nu. Syrran och jag ska även raka av dom all vinterpäls, nu när det ska börja gå hårdare så vill man inte ha svettiga hästar.
 
Planer inför morgondagen, ska upp tidigt för att rida innan skolan i ridhuset såklart haha. Lika bra att hon får gå där några dagar nu så att hon lär sig känna miljön och vara lite välriden innan vi rider ut.
 
 
 
RSS 2.0