Hurry Up, We're Dreaming

Jarrå då sitter man här igen, packningen är helt klar och jag har turen att jag har koll på mig själv. Jag vette fan var min familj tog vägen någon till maxi någon till ÖoB osv. Så jag är kvar i lägenheten och vaktar hundarna.
Är så förbannat taggad på att dra till Rävsten nu komma bort från storstadsstressen och bara vara. Får se hur det blir med vistelsen kanske ta en trip in till staden för at hälsa på älskade morfar, får ta dagarna som det kommer helt enkelt och så får vi se hur det blir med täckning och bloggande. Ta hand om er!
 

Inte mycket klokare trotts ett helt år till av åldrande

16 hela år var man plötsligt tiden går för snabbt, kan någon sätta käppen i mitt hamsterhjul? Nej ingen åldersnojja än så länge, eller.. Firade födelsedagen idag istället för igår eftersom folk jobbade och gud vette allt men vad gör det när man fick åka till Öregrund med ett gött gäng och bara glida runt och sola och framför all äta god mat.
Måste dock erkänna att jag är rätt bränd men jag klagar inte, kan göra solhälsningar för att solen stannar i Uppsala. Men iallafall så firade vi födelsedagen idag god mat och fina presenter tacktack allihopa.
Ska ta och läsa några blad ur min klockrena bok``hundraåringen som kröp ut genom fönstret och försvann´´
godnatt!
 

nytt resemål

Tjenaretjenare ett år äldre idag då kan inte säga att jag känner någon skillnad inte så mycket smartare och klokare som kanske hade hoppats. Gårdagen slutade i Astrids växthus med te och kladdkaka jädrans så trevligt det var, till Elvira: åk inte till Island vi kommer sakna dig!
Nu ska jag ta och packa för om mindre än en timme går bussen mot öregrund. Här ska det solas så man blir brunbrun på sin födelsedag, har tre kvinnor med mig även denna dag detta kommer bli bra.
 

Vart jag än går

Vill börja att säga att jag saknar min fina vita.
Det senaste dagarna har bjudit på mysiga och förskräckliga stunder. Långa smultron promenader med Karin i solen ute på landet, en hel del allsång, fina kor och god mat. Men igår när syster kom ut och hälsade på mig och Karin så hände något crazy! Vi hade legat och solat hela förmiddagen och så när de gråa molnen började rulla in så gick vi in och åt lunch. Det började åska och blixtra men allt var på ett bra avstånd men den smög allt närmare. Och plötsligt när vi trodde att skiten hade dragit över det lilla torpet small det.
Blixten slog ner cirka 10-20 meter ifrån oss, den träffade ett träd som tur var föll ut i trädgården och inte över huset.
Jag var i chock efter händelsen hade sprängade huvudvärk och ännu räddare för åskan.
Ännu en nära döden upplevelse.
 

Ramlar glada gatan fram

Gårdagen kändes piss när vaknar och ser att det regnar och är allmänt grått. Kändes som att sommarlovet bara försvinner under mina fötter endast en månad kvar tills vi börjar, jag vill inte. Tur iallafall att syrran räddade min dag igår med en promenad och en trip till älskade morfar på sjukhuset, men såklart när jag cyklade hem från Norby så kom det en skur av spöregn. Blöt och arg på sommarvädret satt jag mig och tittade på en rulle.
 
Idag känns allt mycket bättre, det är sol och varmt. Jag ska få lämna döda Uppsala ett par dagar eftersom jag ska ut till Karins land mot Alunda. KOmmer hem på Onsdag och med förhoppningar så tror jag att några vänner är i stan igen. Fyller år på Fredag så vädergudarna för i helvete fixa fram lite sol!
 

borta bra men hemma bäst

Sitter i bilen hem mot kära gamla Uppsala, det är konstigt att något som man längtat bort ifrån snabbt kan bli så saknat. Men jag skulle inte protesterat mot att vara kvar i skåne en vecka, miljön är något så fantastiskt underbart. Sol många redan vet så har jag aldrig varit utomlands eller flugit men det gör inget har inget behov av det när man lätt som en plätt kan komma ner till Skåne på åtta timmar. Skåne är utomlands för mig.
Men även idag har jag varit på området och farit runt shoppat en del också, träns,schabrak,pannband och ett bett, prutade även ner ridbyxorna jag köpte igår 100kr eftersom det var ett hål och fanns inga i samma storlek så jag får sy helt enkelt. Kommer anlända till Uppsala klockan tre i natt ungefär åt helvete sent men så kan det vara när man har varit ute på vilda hästevenemang.

Utkast: Jul. 13, 2012

schabrakhimmlen

Satan vilken rolig dag jag har haft idag, sett riktigt snygga hästar grymmare än igår men troligtvist för att dessa har varit äldre och mer muskler. Några stjärnor har man även sett, Patrik kittel och Alexander Zetterman bland annat kändisspottning som Stina säger. Har shoppat en del också en magplatta,skrittäcke,ridbyxor och ett ylltäcke fyndar rejält. Har precis varit på en promenad till det vackra havet och ska nu gå och lägga mig, ny dag imorgon och tyvärr hemfärd..

andra dagen

Har precis vaknat upp i min sköna säng här på vandrarhemmet, sovit otroligt gott och jag hoppas solen skiner utanför mitt fönster har inte kikat ut än. gårdagen bjöd på mycket hästar och shopping, sarelli har så jävla mycket kvar inser man men endå blir man taggad på att bli ännu bättre men vi kommer aldrig att hamna på denna nivå. Har köpt ett träna för 300kr och ett schabrak för 129 kr, riktiga fynd. Nu ska jag gå och duscha och ladda inför dagens bravader mycket shopping ska det bli.

Höllviken

Har anländit till Falsterbo för några timmar sen och jag är fruktansvärt trött efter åtta timmar sittande i lillans underbara Honda. Känns som att åka i en liten sommarstuga eftersom den är så rymlig. Ligger nu i min knarriga säng redo för att sova, funderar över morgondagens vilda farande inne på området. Har skrivit inköpslista och taggar till tusen för mycket fina hästar, äntligen får man leva ut hästnördigheterna till max. Godnatt.

Kung Av Sand

Trött i benen blev man efter den fruktade barkbanan, men otroligt skönt att vara lite slö i kroppen när man ska åka bil genom halva Sverige. Om dryga timmen rullar vi iväg mot Skåneland, mot Falsterbo, mot fina hästar och framförallt trevligt sällskap av Lillejooun och Stina. Kommer kanske blogga nerifrån men utan bilder eftersom jag inte kommit underfund med hur man lägger upp bilder med mobilen om det ens går. Ni får ha det bra här uppe och jag håller tummarna för bra väder även för er.
 

Älskar dig Alva Chambert!

sjung

Ligger och lyssnar på laleh i spänd förväntan för imorgon. Kan inte sova vilket är väldigt lysande när jag ska upp klockan sju och knäcka barkbanan med en joggingtur och fixa det sista för Falsterbo. Ska ta och läsa lite och sedan räkna får och hoppas att man somnar.

Somliga går i trasiga skor

Har precis vaknat upp från min skönhetssömn, fortfarande rätt seg men det är mycket som ska göras idag så det är bäst att sätta igång. Försöker hitta recepten av de kakor jag ska göra, två sorter som är fruktansvärt goda. Ska ta tag i mitt liv och skruva upp musiken på spotify och börja sätta lite degar.
 

114

Några minuter kvar tills uret slår om till ny dag och ny vecka, datumet 090720. En dag närmare Falsterbo kan knappt hålla mig på marken är så sjukligt taggad. Imorgon ska jag ta och baka en miljon kakor och bullar till det allt för den ultimata resan ner genom Sverige. Som många redan vet så har jag aldrig varit utomlands men för mig känns Falsterbo som utlandet, med de långa vita stränderna och det helt anorlunda klimatet mot Uppsala.
Imorgon ska jag även hinna med att packa ner hela jag i min resväska och på morgonen ta en tur i den hatade barkbanan. Måste hålla mig i form efter dagens frossande av syrrans cheesecake, herregud längesen jag smakade något så gott. Ska ta och fortsätta i min obehagliga bok, ha det bra och sov gott.
 

Fun.

Jag vet inte om ni har upplevt känslan av att inte kunna bli blötare ? Idag upplevede jag den känslan till allra högsta grad när jag stod ute i en enorm hage med två trästolp under armarna och tittade på när Sofia och Stina fixade med eltråden. Regnet kändes som en blomspruta ett typiskt sommarregn över än, det meterlånga gräset bjöd på en vattenbassäng i dojjorna. Converse har inte bästa skyddet mot vatten. Men trotts bassängerna, regn och för alldel ett hundratal av hungriga myggor så står staketet uppe till världens största semesterhage. Bra teamwork!
Sarelli har nu sommarlov och troligen kommer jag att hämta hem en rullade häst om en månad.
 

Sjukligt taggad

På Tisdag rullar bilen ner mot Falsterbo, tredje året i rad och traditioner är till för att hållas. I år blir det bara jag,Stina och Lilian men det är inte dåligt. Hoppas självklart på att Skåne bjuder på ett lysande väder och fina hästar. Hoppas även på att havet är någelunda uppvärmt så att man kan ta sig ett dopp eller två.
 
 

Kvar i gamla goa Uppsala

Tjenatjena det var ett tag sen, livet kom emellan men under dessa dagar har det inte hänt något specielt i min vardag. Avslutat jobbperioden woopa änligen SOMMARLOV, kommer faktiskt att sakna Tavastehus. De var så gulliga när Hanna och jag sluta vi fick en biobiljett och en ljuslykta var och öste över oss med komplimanger hur duktiga vi hade vait. Alla tjejer har dragit till Gotland och själv är man kvar i Uppsala men jag klagar inte än, har haft fullt upp med Sarelli. Har ridit med Sofia både idag och igår äntligen lite ridsällskap, mycket trevligt att ha någon att prata med när man röjer runt i skogen. Vi red till Fullerö idag på något vänster och vi har spikat att vi måste rida dit och köpa glass någon dag. Men imorgon ska Sarelli få semester och så även jag och då är frågan, vad gör man när man inte är i stallet och rider och inte en käft är hemma? Jaduu de är bara att vänta och se, och hoppas på att solen tittar fram så att brännan kan spaklas på ett snäpp till.
 
 

Fem myror är fler än fyra elefanter

Mitt pigga jag is back, otroligt peppad på att åka till min fina pojke och rida. Vet dock inte vad vi hittar på idag kanske ett lätt dressyr pass det beror precis på hur stark solen är i Hemringe och hur mycket jag pallar svettas. Endast några dagar kvar på Tavastehus lite tråkigt men nu börjar sommarsverige bjuda på gött väder så man vill bara ut och pressa. Har fin fina veckor framför mig med både Skåne, Falsterbo, Rävsten mina egna smultronställen. Ska ta och läsa lite ur boken om Arbogamorden som jag började på igår innan fader hämtar mig och hunden.
 

Vart jag än går

Trevlig eftermiddag med Ebbus, hunden och pållen det bästa som kunnat liva upp denna trötta Tisdag.
Fyndade en ridregnjacka på hööks, halva priset 300kr sicket super pris. Flughuvan som inhandlades passade perfekt så inge mer flugor. Hade glömt mina ridbyxor så körde barbacka i shorts, som tur var så var Sarelli havt död och bara lunkade på ner till ån där Raja badade. Ska ta och knoppa nu men innan skriva några kloka ord på texten till Islänningen som snart emigrerar..
 

Älskar sommar Sverige

Var kom vädret ifrån, strålande sol kan inte mer än att älska det. Tröttheten sitter kvar, men det är bara några dagar kvar på jobbet är verkligen inte van att jobba. Det är iallafall klart bättre än att sitta i skolbänken och ruttna. Flera veckor kvar till höstterminen och visst ska man försöka skapa ett litet sug till skolstarten, fast det nu känns jävligt långt borta till ett sug. Ska fira det strålande vädret med en cykeltur till fadernsjobb med Ebbus för att köpa en flughuva till Sarelli, en ganska udda utflykt men de blir bra.
 

Har inte förmåga att någonsin kunna glömma bort

Herregud! Det gick så fruktansvärt äckligt bra att rida Sarelli idag. Har inte ridit dressyr på honom på ett bra tag eller ute i skogen och barbacka inte så väl seriöst. Och idag PANG en stjärna från ingenstans, måste vara syrrans pass som satt sina spår. La sig rätt från början långt nere i sin form för att sedan arbeta sig uppåt, galoppen gick han riktigt bra rullade på fint med ryggen och aktiva bakben. Började rida små bågar för att börja tänka lite förvänd galopp , vet inte vad jag ska skriva men jag har en dressyrstjärna.
 

Some nights

Ansträngade att säga det men jag är fruktansvärt trött i både kropp och huvud, ansträngade att ha sommarlov med jobb och allt. Tar och rullar ut till pållen och laddar upp. Bilden är från våran andra tävling tillsammans söt moder och häst.
 

En vit kompis

Har precis kommit hem från stallet efter att ha tömkört en stjärna till häst. Idag är han värd mycket, inget krångel eller bråk. Det är så härligt att få se ens häst arbeta i töm, att se honom från marken när han arbetar rätt och musklerna växer fram över hals och rygg. Tror att han kommer att se riktigt fin ut till nästa vår om man snackar muskler, då har han arbetat rätt i cirka ett år och blivit stadig och regäl. Min fina häst som under ett år i min ägo har utvecklats enormt mycket, det går bra nu perfekt till hans semester om några dagar.
 

Stans värsta plåster

Har vaknat upp efter min dvala i solen, snart ska min linnebränna vara borta för denna sommar. Ska nu bege mig mot min vita solstråle, cykeln får vila idag välbehövligt från mina bens sida.
Tar istället mina fina ostsmörgåsar och min nypressade juice och knallar iväg mot västertorg för en lite för varm busstur i solen.
 

Ingen ser bra ut i 60watts ljus

Dagarna utan en familj har varit långa och lite för lite sömn, herregud vad man har hunnit med saker.
Mycket trevligt hemma hos Hanna hela veckan och sedan nu helgen hemma hos mig, men som sagt lite för trött för att orka göra något vettigt. Var förbi staden igår med tjejerna efter Uppsalas skyfall av regn, herregud har aldrig sett så mycket regn. Gjorde några riktigt fina kap långklänning, shorts, linnen, nu kan sommaren komma så man bara kan bli brun också. Ska ta en powernap i solen på balkongen för att sedan bege mig ut till Sarelli och tömköra.
 
RSS 2.0