Kvalborg

De var ett jävla drag nere i staden, när jag kom med bussen från Sarelli. Min häst var otroligt fin idag, min stjärna idag är du dyr. Åkte till svamptorget och hämtade min älskade cykel, cyklade hem men hade tydligen glömt nyckeln in så fick cykla till morfar och hämta den Oflyt!
Sitter nu här och försöker plugga men det är omöjligt, det är fint väder, mitt huvud är svart tror jag duschar istället och drar ner till Frida, TAGET!

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Hann inte skriva igår, min dag var full späckad! Hade en underbar ridtur med syster och pax på morgonen på en häst med lite för mycket energi. Vi kom tillbaka till stallet sadelgubben kom och skulle kolla en sadel till Yfke hästen som Stina hjälper till med. Stina sitter upp på Yfke med en ny omstoppad sadel, 20 meter därefter ligger Stina på backen. Hon åkte av ut av bara helvete, Yfke flög ut på åkern i  bocksprång. Stina kunde först inte andas så jag tog min telefon ringde 112 gav den till sadelgubben, sa åt Stina att ta det lugnt och andas hämtade häst skrället på åkern som vände arslet mot mig. Rapporten jag fick när jag kom tillbaka till Stina var att hellikopter, närakuten och en ambulans var påväg. Slängde in hästarna fort som attan, och så kom när akuten från storvreta och sen hellikopter och abulans. Jag var chockad och grät när de klämde och spände fast Stina, följde med in till sjukhuset i abulansen. Min Lördag blev inte som jag hade tänkt mig, fick spendera 6timmar på sjukhuset med min älskade syster. Som tur var kom fick Stina endast en komperation på en kota i ryggen.

Tjej häng på gräddhyllan

Hänger hemma hos Hanna med Ebbus, kakorna står i ugnen och snart startar ett skyjävla pizzabak. Avslutade nyss min karriär som sims spelare, mitt IQ höll inte för ett effektivt lan. Ikväll kommer ett dusiin tjejer hit måste slänga in en hiss för det fina vädret!

Du och jag vi båda, segla i en låda

Hänger hemma hos Hanna med Ebbus, kakorna står i ugnen och snart startar ett skyjävla pizzabak. Avslutade nyss min karriär som sims spelare, mitt IQ höll inte för ett effektivt lan. Ikväll kommer ett dusiin tjejer hit måste slänga in en hiss för det fina vädret!


Spexfoto ala Eriksbegskolan

``Vi kan ta tid där vi sluta förra veckan, låt mig bara få ta en Dusch´´

Ibland kan man tänka hur jag tänker, från mitt degande i soffan flög jag upp och tänkte de är ju snart bal och sommarlov,gud vette allt. Slängde på mig joggingkläderna och drog ut i regn, det var jobbigt och blött men skönt var det. Backtränade och körde intervaller nu väntar en efterlängtad Dusch!

vädret är på topp här i storvreta

vaknade för en halvtimme sen bussen går om 20min och jag är ovanligt pigg. Har sjuklig träningsvärk sen hoppträningen igår.Gick dock inte lika bra som förra gången kände mig feg redan från start, kan det vara för att vi har haft en dålig vecka förra veckan. Hoppade bana på cirka 90cm, kände att jag behöve självförtroende. Så otroligt lätt att få mitt självförtroende att svajja, det är fan inte bra.
Nu ska Sarelli skrittas idag och stå torsdag,fredag sen ska jag banne mig bara hoppa och rida ut och plocka fram den modiga Ellen till nästa träning.

Hoppträning imorgon, TAGGAD!

Första gången jag vågade mig på att hoppa ett ``riktigt´´ hinder på hemmaplan efter Sarelli anländit till Uppsala. I dressyrsadel och allt, det har som sagt hänt en del sen dess.


Måndagslyx

Helt perfekt måndag. Försov mig på morgonen så fick en härlig sovmorgon missade endast syslöjden så inget viktigt gick till spillo. Frida har satt en trall vänlig låt på min skalle, så himla härlig av Florence and the Machine.
Drog till LillZarren och precis när jag fått in honom så spricker det upp till värsta vårvädret.
Red ut barbacka, underbart! Gjorde en helvetes massa halter på vägen allt för att få honom att inte gå emot. Det sista halterna från trav gjorde han perfekt rakt i form, min stjärna att man blir så glad över så lite.
Syrran hämtade upp mig vi drog till Granpa och fikade, goda nyheter från sjukhuset! Mamma,Stina och jag åkte sedan vidare till Mama Meze och åt, ett perfekt slut på en lyckad dag.


Planer för den vita

Hoppade i Lördags på banan, volt och raktspår. Kände att han inte riktigt är på banan, han har inte ont någonstans ren i alla gångarter men något stämmer inte. Jag har nu tänkt tillbaka på de senaste passen och det har varit krångel med för att slippa undan arbete. Han var så fruktansvärt fin för någon vecka sedan på både dressyr och hoppträningen så de börjar ge resultat. Sarelli har utvecklats mycket under denna vinter och höst och det är inte konstigt att han börjar bli trött, så jag tror att hans muskler och hela hans kropp måste vila upp sig för att sedan kunna utvecklas ännu mer.
Så jag har bestämt som så att jag ska hoppträna på tisdag för Vicky och sedan börja trappa ner under veckan för att till vecka 16 kunna ställa av honom i cirka 2veckor. Tror att vilan kan göra honom gott och så kan jag plugga lite extra såhär på slut tampen.

Helt slut efter ingenting

Riktigt deg helg, har endast ägnat mig åt att äta och min skönhet. Den här veckan kommer bli en bra vecka en massa roligt inbokat, först på Tisdag är det hopptrning i Vallby TAGGAA! Spexfoto på fredag utklädd till bonde tror jag, min mörka bondesanning. Damn fick bara ihop till två grejer men de var två jävligt bra grejer iallafall.
Igår umgicks jag med mtt fin kex, Alva Chambert var på besök. Man har inte en tråkig minut med tjejen, sicken brud! Vi kollade på Scarymovie 3 och snackade om allt från himmel till jord.
Alva jag kommer brista ut i krokodiltårar när du emigrerar till Spanien!

Det blev pannkaka

Halvt sovande drog jag mig till skolan i lite halv panik över det Engelska nationella provet.
Ramlade in i klassrummet med min tetermos i handen, gjorde läsförståelsen och sedan hörförståelsen tror att jag fixade det. Det kunde gott bättre med även sämre, Engelska är även min svagaste länk så kortfattat Nöjd!
Fick reda på teknik provet 27,5 av 24, Riktigt glad och jag fick extra poängen för att jag skrivit en massa som morfar lärde mig som inte stod i boken. Så ett mvg i teknik är nästan kirrat, mer poäng till katte.
Frida och jag hade även idrotten idag som blev en pannkaka. Ingen lyssnade men det var en erfarenhet att leda en stor grupp galna ungdomar.

Dagens dos av Sarelli

Dagens dos av Sarelli räckte gott och väl idag. Satan vad dryg han är i traven just nu. I höger varv är han som en stjärna och dansar fram och det är tack vare att jag petar in höger bog. I vänster vill jag bara gråta han kör ut rumpan åt vänster drar upp huvudet och springer allt för att slippa arbeta, jag tar spöt och föser in rumpan och istället för att göra som jag säger sparkar han och är som en studsboll. Blir så förbannat jävla trött på detta, så nu kör vi på ny metod för att stärka honom så att han orkar i vänster sida. Jag travar endast fram och av och sedan rullar jag i galopp, flyttar, kortar,länger, ställer som ett vanligt pass fast i galopp.
Vi kör på detta i några dressyrpass framöver så att konditionen och styrkan ökar. Sarelli är annars på topp i hoppningen och även i dressyren om inte denna sida skulle strula. Men jag säger som min humoristiska syster,
Vem behöver trava, när man kan galoppera?

Ett bra slut

Kom hem från morfar för cirka halv timmen sen, åt middag med efterätt och allt. Moster och hennes company kom därför drog det ut på tiden. Tog en joggingtur på vägen hem med hunden så både hon och jag fick lite motion. Nu sitter jag här framför datorn och försöker ladda upp för morgondagens nationella prov i engelska.
Eftersom att jag går i reetardgrupp i vanliga fall i engelskan är det lite extra nervigt, men går på min vardagliga fras ``kör på känsla´´. Det fixar sig till slut, tro det eller ej bara man vågar tro.
Lite väl djupt där på slutet ta det med en nypa salt.

spektakulärt

Har frossat muffins denna eftermiddag vi ska inte gå in på antalet. Måste fira födelsedagsbarnen Frida och mamma, det passade perfekt med en muffins för varje. Biologin är klappad och klar gjorde sista provet idag och tror att det var det sista på kursen. MAMMA MIA inget mer Biologiprov innan Katedral i höst, gött!
Varit på så otroligt gott humör dagen till ära, måste vara födelsedagsbarnens förtjänst. Nu ska jag upp till morfar i norby och äta middag, avslutar sedan aftonen med en joggingtur allt för beach 2012!

Gratulerar, Världens bästa Frida på sexton års dagen

''Om vingarna bär''

Kan inte direkt säga att det var ett lycko språng ut ur sängen denna morgon. Jag fullkomligen HATAR Tisdagar, startar med tyska ingen stjärna i kanten. Inget underhållande i mitt liv har hänt så denna dag blir stämplad till en dag som man glömmer. Inte ens vädret är på min sida denna Tisdag, när ska det egentligen bli vår?
Känslan av att när man går ut på morgonen och möts av en regn droppe direkt ner i pannan som sakta rinner ner för ansiktet. Tur att mina händelse rika lyckliga dag får avslutas lite senare med en muffins och lite plugg, nu vankas det föräldramöte.

Ett år avklarat, nu väntas flera framgångar och motgångar

Jajamen det är sant har skaffat en ny blogg igen, känner att jag behöver en plats att skicka ut en massa trams om min häst och min vardag. Det är fortfarande Ellen Johansson fast i ett nytt format i Eleniushörna, min snygging till häst Sarelli går fortfarande under smeknamnet Zarré nu är det dags att öppna denna blogg offentligt och hoppas att goa människor läser och tycker om det.

Då var det ett år sedan, ett år sedan min egna häst rullade in på stallplanen i Ängeby utanför Storvreta. Ett år sedan min vita skönhet trampade ut ur transporten efter en resa från Norrköping. Ett år sedan vi startade vårat liv tillsammans som ryttare och häst påväg mot utveckling.

Jag trodde knappt att det var sant att jag skulle få en egen häst när pappa kläckte ur sig det under en middag för cirka 13månader sedan, en av mina största drömmar skulle gå i uppfyllelse. Min kvicka syster som alltid är med i svängarna planerade in en resa till Norrköping dagen efter. Jag kommer fortfarande ihåg låtarna från stereon i bilen som dånade ut, det var Jay Smith 2011 idol vinnare.
Jag var mycket nervös eftersom att jag någon vecka innan provridit en galen foderhäst på 4år som hade en hel del skador. Sarelli var snäll en häst som jag kommer att kunna utvecklas med. Han knatade på även fast jag red som en spänd kratta med tix i händerna. På Sarelli var jag trygg, första gången på hans rygg får jag medge var det bästa passet på det första 2månaderna.

När jag var på hemma plan funkade inte det mesta, han kom inte i hagen, han fattade inte galopp och jag tänkte hur ska jag kunna omformatera en 7årig unghäst jag som bara är 14år och kommer direkt ifrån ridskolan.
Mitt kassa självförtroende satte sina spår, jag grät efter ridpassen när en endaste liten motgång kom.
En stor Eloge till Stina min underbara syster som trodde på Sarelli och mig.

Sommaren kom vi flyttade ut på landet med Stina och Lisa, sarelli började mer och mer känna igen mig.
Vi körde på ledarövningar för att få honom lyssna på mig, fortsatte jobba på med mycket dressyr.
Det handlade mycket om att få honom att gå i alla gångarter och inte gå emot handen. Vi lärde känna varandra, perfekt till när det började funka mellan oss åkte jag på semester och så även Sarelli. Jag fick smälta allt om att jag har en egen häst!

När jag kom hem började vi träna för en Dressyr tränare en gång i månaden vi namn Kerstin så även hon från Norrköping, kommer ihåg första träningen, det var första gången jag red sarelli i form, kommer ihåg hur min syster sa att den där hästen kan du nog plocka en del rosetter med. Jag började gråta jag var så otroligt lycklig!
Jag hade hittat knappar på min häst nu var det bara att sätta igång att bygga muskler.
Motgångarna minskade och jag började som smått hoppa enstaka hinder.

Jag insåg att Sarelli var en stjärna på att hoppa men att min hjärna satt stopp för en del. Jag är helt enkelt för nojjig tänker för mycket på vad som kan hända. Kanske inte så konstigt eftersom att jag under våren ramlat av en häst på ridskolan vid hoppning och fått hjärnskakning.
Det rullade på vi kom iväg och hoppade små tävlingar på upk klassrena 50,60,70 även 80cm.
Jag tog mig modet att komma iväg på hoppträning för någon månad sen, har hittat en tränare i Vallby Vicky heter hon. Hon passar mig som handen i handsken, hård fast endå mjuk låter mig inte komma undan!
Sarelli trivs med henne och hon ser vilken klok häst jag hardet handlar bara att utvecklas tillsammans han kan hoppa, jag måste bara våga!
För en vecka sedan var vi på senaste hoppträningen då jag hoppade cirka 1.10cm vilket är extremt högt för mig, men han klarade det och jag vågade!
Första bilden är ett av mina första pass hemma och andra bilden är för någon månad sen, en stor skilland.



Idag har jag haft min älskade häst i 1år, Nu väntas det framgångsrika år med framgångar och motgångar men tillsammans klara vi det.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0