Nyår

 
Äntligen ska detta helvetes år vara över, året som jag hatar mest av mina sexton. Bara 14 timmar kvar till tolvslaget, skönt att bara få kunna släppa allt gammalt och börja om.  Livet ser rätt annorlunda ut från förra året jag hade en morfar som vi åt middag hos varje kväll och hjälpte till med allt från himmel till jord då han var svårt sjuk i cancer. Jag hade min första häst Sarelli som skulle fylla 8år, vi skulle börja hoppträna som smått efter höstens klubbhoppningar, dressyren hade börjat sitta och vi hade flytet med oss. Nu skulle det nya året komma , dagen skulle komma då jag haft min stjärna i ett år. Men de var jobbiga stunder skolan låg på med nationella prov och mycket plugg men jag klarade det, med min största trygghet Sarelli och min älskade morfar på min sida. Sommaren passerade morfar blev allt sämre han var inne på sjukhuset två gånger, sökte trösten hos Sarelli han fanns där. Vi visste att tiden var knapp med morfar men att han skulle avsluta en vecka efter sin 81års dag var inget som fanns på världskartan. Jag satt på bussen hem från stan hade varit i Östhammar i två nätter hos Alva.
 
Stina ringde, morfar är död. Jag bröt ihop fullständigt och med turen på min sida hade alva tagit samma buss och följde mig till dörren hem till morfar. Fick aldrig riktigt ta ett farväl av denna kloka gubbe, min älskade morfar.
 
Om en vecka skulle jag börja i ettan och jag var allt annat än sugen, började att sätta igång Sarelli efter sommarvilan och allt börja falla på plats. Spenterade lite extra tid i stallet hos honom där jag kunde vara ledsen utan att skämmas. Denna bild är tagen av Alva första gången i trav efter vilan, han ligger inte perfekt men detta vr en bra början efter vila på Sarellis front.
 
Dagarna gick jag började skolan, red långa ritter på Sarelli han blev biffigare väldigt snabbt. Vi satte vårat första ritiga galopp ombyte han var en stjärna för mig. Skolan var helt ny men ändå skönt att få byta bort det gamla, hade mitt första prov och sen så kom den. Den dagen som jag hellst av allt bara vill glömma. Den 26 September 2012, Sarelli slet sig när jag stod och borsta ingen vet varför. En sak som var säker han fick panik över att han satt fast, han slet bort hela uppbindningsplatsen. Han försvann i sken, hörde hovarna klappra i marken detta skulle bli den sista gången jag såg min prins. Jag hör fortfarande hovarna mot asfalten. Träffade en bil med stolpen hade efter sig och repade den endast. Jag fick skjuts efter honom ner över vägen där jag trodde att han sprungit, såg min vita i fjärran. Fick ett samtal av Sofia de har hittat sarelli han står i diket vi vägen, han har voltat över en bil men står upp inget brutet som vi ser. Jag gick inte fram till honom han blödde ur stora sår vid sidan ville inte minnas han skadad om något skulle hända. Poliser, Abulanser allt kom medans jag försökte dämpa trafiken i ren panik tårarna sprutade och jag var helt kluven. Vetrinärer kom och pratade med mig människor som hjälpt till, hon som Sarelli voltat över kom. Vetrinärerna sa att de är ett under att din häst står upp, Sofia lastade honom och de fick stödja honom med baken annars skulle han inte klara det.
 
Stina och Heiko följde med in till Ultuna medans jag gick med Sofia och packade in hästarna i sina boxar uppe på gården. Vi var ändå muntra är vi gick där uppe min häst ska ha klarat sig, han ska bara ha lång konvalicent men vi ska klara det tillsammans. Vi åkte in jag med broder och sofia med pappa och de var när vi kom bort mot boländerna pappa svängde in till sidan. Såg en tår rinna från hans ansikte, Jag bröt full kommerligen ihop. Min prins fanns inte mer och jag hade inte fått ett ordentligt avsked. Heiko Sofias pappa hade ringt till Pappa och sagt att Sarelli hade lagt sig ner i gången på Ultuna och fått en hjälpande spruta att avsluta. Jag visste aldrig hur jag skulle kunna förlåta mig själv jag kände att allt var mitt fel.
 
Hur skulle jag egentligen kunna gå vidare? Allt jag levde för, hade bara jobbiga saker framfrö mig med skola,vänner, provrdningar. Jag grät floder varje dag, mina tårkanaler måste ha varit överarbetade men allt var för denna prins.
 
Var upp till gävle någon vecka senare och provred en valack, kändes sådär. Grät på vägen hem kändes otroligt konstigt att sitta på någon annans rygg än den man var van med. Tackade nej kändes för mycket som att börja om på nytt den var för grön, som Sarelli var när han kom. Satt som fast på olika hästsidor för att försöka hitta något. Var ju fast att jag ville ha en valack runt 160, när plötsligt Sofia och Stina hade skakat fram ett halvblodssto på 7år. Ett sto inte det jag ville ha men att gå över till halvblod var jag inne på. Var och provred och det kändes sådär men hon var snäll det viktigaste, så varför inte vi plockade hem henne. Måste ha en häst för all stress som jag hade innan Sarelli var tillbaka. Fick hem Pion Gay hon hade gått rakt igenom besiktiningen, hon kom hem och vi började från marken. Hon var mer på än Sarelli mer stressad och jag visste inte alls hur jag skulle hantera henne. Men vi kämpade hur skulle jag egentligen rida denna enorma häst. Åkte på träning rätt fort måste ha all hjälp man kan få för att inget ska gå snett.
 
 
Nu har jag haft Pia i drygt två och en halv månad, tiden gåt fort och de börjar att kännas mer och mer naturligt att hoppa upp på en brun häst. Jag börjar våga lite mer blir allt mer van på vad som kan komma och ske. Hanteringen den största punkten blir allt bättre hon lyssnar på mig härjar inte lika myket när hon är ensam och jag har hittat några knappar.
 
Nu när det snart är tretton timmar till tolvslaget så känns det skönt, har tagit mig igenom en bra del nu under denna timme som jag har skrivit för er. Nu ska jag försöka att glömma det gamla sorgliga och hålla kvar i det fina minnerna. Ta vara på tiden för man vet aldrig vad som kan hända, detta år har visat för mig att livet kan vändas på ett dygn eller två, så håll hårt om era nära och kära. Tillslut vill jag tack all den hjälp jag fick vid olyckan, tack till de som hade Pia innan att jag får chansen att ha en sånn fin häst och sist men inte minst, HA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!
 

Tycker om dig

 
Lycka, hämtade Pia i hagen idag för dagens pass och gnäggade och kom springande. Den känslan, en jätte stor bekräftelse på att de här faktiskt kan bli bra. Tog in henne och hon var cool lugn i stallet, snart är detta skit år över och oj vad jag och Pia ska ligga det här ska bli bra!
 

Du har väckt upp de jag trodde var dött

Var i stallet till halv sju vilket resulterades i att jag total däckade när jag kom hem, tittat mig igenom allt för mycket serier men de är fint det. Upptäckte en sak i stallet idag, släppte ut alla kusar utan Pia för att hon ska lära sig att vara ensam. Hon stressade upp sig i boxen medans jag mockade och fixade till Pax, men skam den som ger sig bara att vänta ut henne så att hon lugnar ner sig och sen får belöning. Upptäckte att så fort jag gick in till henne i boxen så lugnade hon ner sig, hon sökte tryggheten hos mig om jag hade gjort samma sak för någon månad sen skulle hon bara att ha gått över mig och fortsätt att stressa upp sig. För hon bryr sig inte när man är ute och rider ensam, det sitter förmodligen i att hon behöver någon som hon kan söka sig till. Men vi sätter ett mål att hon till sommaren ska kunna stå inne ensam på morgonen och äta när de andra går ut så jobbar vi sten hårt på det. Eftersom att vädret är som det är här uppe i Uppsala så bestämde jag mig för att rida, det är trotts allt is bana ute och Pia har broddar men jag vill inte riskera något. Så när Pia hade fått jobbat med huvudet hela morgonen så tog jag en promenad med henne.
 

Hästledig

 
Sitter och pratar med soffan i telefon, hon är fast i storvreta och de suger! Blir stan med Hanna och Ebba istället de blir fint det. Måste hitta en klänning och presenter till syskonen.
 

Morgonen

 
Blev en tidig morgonen då jag skulle släppa ut kusarna, tyckr de är rätt skönt när man väl är i stallet. Lyckades att lura med pappa ut på en promenad då jag red brevid och hade hundskrälle på släp. Galopperade av henne i snön och sen var hon trött må jag säga, skönt att komma tillbaka med en slut körd häst efter ett pass. Hon skötte sig fint men hon orkade väll inte hålla på med några hyss. Nu har PiaLotta gått bra en vecka så hon får vila imorgon och så rids hon igen på fredag. Ska ner på stan imorrgon och hitta en nyårs klänning och present till syrran som fyller 25!
 

Mitt bästa för dig

Det börjar att kännas bättre nu, börjar att bli till ens vardag att hoppa upp på en lite större häst var dag. Idag är det exakt 3månader sen min stjärna lämnade mig, saknar dig. Sitter och bläddrar igenom bilder på herrn och jag undrar när man kan titta på dessa fotton ill utan ens tårar börjar rinna. Har bestämt mig för att välja ut den finaste bilden jag har på dig och framkalla den till en stor kanvas, du är värd att ha platsen på min vägg. Funderar även på att stanna till inom det närmsta dagarna och tända ett ljus på platsen där allt hände, måste bara samla lite mod så att jag orkar med det.
 

Skulle ha publicerats igår..

Sitter i sängen och knaprar på en bit choklad från spanien med oreos i, farligt god. Det är jul så de är bara att äta det man vill ha ingen ångest här inte, snart nytt år och då blir det nya tag med saker och ting. Hade en riktigt fin dag igår, jag och syrran var och red på morgonen, skrittade runt i skogen då Pax är under igångsättning men de sätter fin fina muskler i snön och speciellt i skritt. Tycker att Pia har lagt på sig fint, tycker att man börjar skymta lite mer muskler på halsen och så även över rumpan. Juste julafton var det ja, när vi kom hem åkte syskonen och tände ett ljus på mormor och morfars grav, sen snabbt hem för att fixa sig, för att sedan bege sig på en promenad till Norby där vi alltid spenderat julen i morfars hus, Tittade på kalleanka åt otroligt mycket mat och fick besök av tomten. Fick perfekta julklappar endast en  tröja jag är lite osäker på men vi får se om jag ska byta den på mellandags rean. Nu ska jag ta och titta på några avsnitt av sex and the city för att sedan bege mig till stallet och rida i ovädret!
 
 

Ser du stjärnan i det blå

GOD JUL PÅ ER! En speciell hälsning till morfar och sarelli,  god jul jag saknar er världens bästa morfar och häst!
 

I Can Write A Song

Har träffat min saknade Alva nu på eftermiddagen, kändes super att bara få se henne igen efter 3,5månader och få prata av sig något. Var dock fruktansvärt trött efter mammas och mitt vilda hus igår, bugar och niger för de fina presenterna från Alva och Soffan idag. Finfina smycken! Har egentligen tomtegröts middag med familjen men har så ruggigt ont i magen, börjar för övrigt bli rätt trött på min förkyldning den kan väll ge sig någon gång. 2012 året då alla är sjuka på julafton, jag blir väll straffad av någon karma eller nått är inte förvånad. Nu ska jag sätta fart och slå in lite julklappar så att det kan bli en jul i år också.

I cawrite n

dan före dopparedan

rätt pigg idag trotts att moder och jag stod och bakade till halv två inatt,riktiga nattsuddare. klev upp tidigt för att släppa ut kusarna och har bytt presenter med soffan och ridit på crazy horses och ungefär här är jag på en varm buss mot valsätra. sitter någon bakom mig som har gått loss på en påse nötter, luktar nöt tur att jag inte har nöt allergi. bussen styr mot min älskade alva, fan vad jag har saknat henne och nu är de inte långt kvar innan jag får träffa henne!
 

Det här kommer bli en bra dag

Vaknade av att mobilen ringde, första tanken för i helvete Ellen varför har du inte stängt av alarmet när du äntligen får sova lite. Men till min förvåning var det min de min broder som ringde i någonslags paniklycka, Hej Ellen sover du ? Vakna Ellen klockan är nio! Ville bara gräva ner mig i en grop när jag svarade men min röst lydde inte, Björn behövde sällskap han skulle till gränby och ville ha sällskap. Så vad gör man inte för sin bror, ska snart fixa mig och skynda mig för gränby med Björta och vi blir väll kvar där ett tag och jag tvingar med honom till hästen så kan vi ta en promenad och sträcka lite på henne. Mysig dag, bild från Rävsten på klassresan då jag,anna,frida och pontus var uppe lite för länge till morgonen och åt frulle på en klippa klockan sex på morgonen.
 

Vi lever fortfarande

 
Jahapp då har nästan hela den 21 December gått och vi lever fortfarande är inte det otroligt? Ögonlocker börjar bli rätt tunga har ju ändå varit uppe bra länge. Är ordentligt genomfrusen efter kvällens bandymatch med fadern, var så fruktansvärt kyligt att stå och glo på bandy i 90min men men pappa var glad att jag var med och det är de viktigaste känner jag. Mina julklappar är färdig handlade och det känns mer än bra nu ska jag bara komma på några finurliga rim och klä de med presentpapper och snören, juste måste köpa en present till vovven också hon får alltid ett inslaget grisöra eller liknande av tomten och blir alltid lika insatt i paketöppnndet varje år. Nej men man kanske ska ta och krypa till kojs de är ju trotts allt en dag imorgon också, håller tummarna på att de senaste vampire diaries avsnittet har kommit ut på internetet då kan man underhålla sig med det en timme innan man somnar.
 

på språng

sitter och torkar håret, lite av ett skämt eftersom de tar typ 15min att få min kaluffs torr plus att min hårtork la av så sitter med en gammal och hoppas på det bästa.var ute i stallet till halv sju imorse och red en mysig sväng med skruttan, galopperade uppe i skogen så sjukt taggad häst. Hon var bra slut när vi var tillbaka stod bara i hagen och käkade medans de andra dårarna brallade järnet såg härligt ut. Ska iallafall ner på stan nu och köpa de sista julklapparna!
 

Jul lov

 
Känns så otroligt skönt att kunna säga att vi äntligen har lov, det var på tiden. Käns som en massa saker släppte och jag är nu så galet trött så jag är faktiskt helt klar för sängen. Brodern kommer och hämtar mig kvart över sex imorgon bitti det är överskattat att sova när man har chansen. Skönt att få busen riden tidigt så att jag kan komma hem hem fort och sen ner på stan för att köpa klart julklapparna. Juste dagens plus Alva kom hem från Spanien idag, woopa måste träffa henne snart. Nu ska jag ta och titta på ett avsnitt av sex and the city för att sedan räkna lite får, godnatt.
 

Skolavslutning

Jag fattar inte idag är det här skolavslutning, äntligen är den här terminen. Är så sugen på revange då det här året har varit så kasst och dragit ner mig på många sätt och vis om man även tänker på min frånvaro som inte direkt är så bra,men men. Det är snart en ny termin och nytt år som ska bli så fruktansvärt bra, är så taggad. Men först väntar ett jullov som jag bara ska ta det lugnt på och Pia ska gå fullt, nu ska vi utvecklas.
 

Helt Slut

Totalt slutkörd, var ut med Stina imorse till stallet och hade planerat att rida men tur var det att jag inte gjorde det. För när jag kom hem var jag helt slut ragglade in och somnade på sängen och ändå hade jag bara mockat. Så jag har sovit från 9-12 inte illa, men hela dagen försvann snipp snapp slut. Ska till tandläkaren runt tre så har planerat och rycka upp mig, Stina rider Pia imorgon så åker jag endast ut och plockar in de på kvällen. På Fredag SKA jag vara frisk, jag vill rida.
 
 

tummen upp

Det finaste jag haft

Pappa kom in för en stund sen och fråga mig lite saker om sarelli varför han blev rädd och slet sig osv. Han hade en än gång fått prata med honom som sarelli sprang in i cirka 10min innan han voltade över bilen. Hela tiden nya saker om Sarelli och allt hanlar om pengar, mannens fru som då körde bilen som sarelli endast repade bilen påväg i panik ger sig inte. Ingen blev skadad men ändå bråkar han om det matriella skadorna, hans häst är inte död, han vet inte hur det känns att hela tiden påminnas av den dag som bara inte får vara sann. Att man kan vara så fruktansvärt pengakåt och strida mot en familj där den sexton åriga flickan har mist något den älskar, jag förstår inte. Jag skulle vänt på klacken och beklagat ssorgen de är bara matriella skador, det går att laga, det går på försäkringar, endast är det självrisken som man får betala. De är inga miljon summor vi snackar om bara några hundralappar, att man kan vara så jävla snål och hela tiden komma på undanflykter för att då oss att betala. Det är en disskution med hans försäkringsbolag inte vi, vi är klara vi har förlorat våran prins och det räcker.
 

The Big Big Bang

 
Jarrå två dagar till jorden går under känns sisådär, blir kvar hemma idag min hals har kastat in handduken så snuskigt ont i den men de är bara det mår toppen annars ingen feber eller något så efter ett antal koppar med  thé lär den vara tillbaka på banan igen. Vi får se vad jag hittar på idag har iallafall lyckats pricka in en sjuklingsdag då min syster har Pia så det är bra. Annars får jag bara pyssla om mig själv och slå in lite julklappar panik jag som skulle handla klart allt idag inte bra.
 

Måndag

  •  
     varit i skolan
  • köpt julklappar
  • ridit pinglan
  • träffat ebba
  • skickat in sista uppgiften

 

ÄNTLIGEN!

JA! Nu är Essän färdigskriven, bara att kolla igenom den för att sedan lämna in skiten. Blev relativt nöjd över den är trotts allt den första essän jag har skrivit i mitt liv.
 

Trejde advent

 
Sitter och försöka hitta lite nya ideér till min esså, det går väll sådär. Är snart uppe på en sida med massa skit men de är fortfarande en kladd så kan man hoppas att den någonstans utvecklas till något bra. Ska iallafall fortsätta skriva så att tangentbordet glöder, åker till pinglan lite senare det är ju kasst väder ute!
 

The Hobbit

 
Har varit på bio med gamla klassen såhär på kvällskvisten, på the hobbit herregud den var ruggigt bra kan jag meddela så gå och se den! Fick även besök av Erika innan jag satte mig på bussen till stan, trevligt att träffa henne det händer tyvärr inte så ofta att vi ses, inser hur mycket sjuka saker vi har gjort genom åren man vill inte ens veta allt. Har även hunnit med att hämta julgran men äsch nu måste jag sova upp och skriva uppsats imorgon, tagga!
 

Pion Gay

Ojojoj, vilket pass jag hade idag. Kanske inte var så super speciellt egentligen men bara tanken av att hon var helt lösgjord och allt annat än spänd idag får mig att må bra. Red ut själv på henne, direkt när jag hoppa upp så får jag lite nu är det jag som bestämer attityd och styr och ställer. Hon behöver det såfort jag sluta rida och börja tänka på annat tar hon chanserna, hon är inte rädd det kan jag inte påstå utn hon spänner sig något fruktansvärt. Men idag kunde jag korrigera henne direkt när hon spände till. Rätt häftig känsla att ligga i trav på en väg i skogen i cnön och rida öppna och bara höra hur ens häst vill arbeta mera, frustar för det är jobbigt och blodådrorna syns på halsen, det är rätt ballt. Men iallafall vi red mycket lösgörande uppe i skogen och avslutade med att trava i djup snö upp till stallet för att sträcka ut, otroligt nöjd med lillan idag.
 

BranVan3000

Hälsar de första meningarna på min svenska uppsatts välkomna, underskattat att inte plugga på Fredagkvällar börjar dock lite sent. Har idé torka och detta kommer gå käpp rätt.. en annan sak som gick åt skogen idag var matteprovet. Kändes allt annat en bra så jag är glad för allt annat än F. Var med syrran på träning efter skolan och vi lyckades köra fast på hemvägen andra fastkörningen på en vecka inte illa pinkat. Så nu har vi bestämt att isolera oss i vårat stall och inte vara ute och fara på detta underlag. Pia fick vila idag efter att ha gått bra med Stina i två dagar och super bra med mig dagarna innan. Imorgon ska vi ta oss upp till åttvolten och herre vad bestämd jag ska vara nu är det slut på allt trams att spänna sig när man rider ensam. Måste fortsätta skriva nu och till er som är kloka godnatt!
 

Fell in love with an Alien

 
Det var ett tag sen, sitter och lyssnar på Lovisas underbara nostalgi lista den gör min kväll med hjälp av en kopp thé. Försöker att finna något som slags lugn för morgonens matteprov, startar upp morgonen det mysigt. Då hinner man iallafall inte hinna gå och gruva sig inför det. Har iallafall varit sjukt ambitiös och har varit och pluggat matte med Pontus på Fyrisskolan nu till kvällen i hela timmar så matten borde sitta. Syrran har ridit Pia i två dagar nu då jag har haft fullt upp med saker och ting tack för hjälpen och har fått uppdateringar om hon har skött sig lysande. Nu ska jag knäppa på ett avsnitt sex and the city och försöka få någon slags sömn för imorgon.
 

Här kommer natten

 
Ska ta och packa upp min cykel ur källaren tycker att det borde gå och cykla nu igen, ni märker väll ifall jag har cyklat omkull och dött. Ska iallafall till Stina nu och Julfixa i Norby baka lite och mysa med syster det blir fint det. Juste musikhjälpen går även in i glasburen ikväll tagga för det, nu är jag glad igen och tagga för morgondagen. Lovisa sover här och vi går på extra matte på kvällen och hård pluggar, på onsdag ska jag till stockholm och torsdag blir det hårdplugg på mattefronten igen så Stina ska motionera Pia både Onsdag, Torsdag så får hon vila på Fredag då jag ska hjälpa Stina till hoppträningen och på Lördag blir det Ridhuset för ett ordentligt dressyrpass. Blir hårdkörning för lillan den här veckan nu ska vi utvecklas känns äntligen som jag börjar få koll på saker och ting med henne.
 

Jag ser det som mitt liv

Hade helt enkelt inte orken att gå till skolan idag så gjorde en deal med modern och drog till stallet på morgonen där man mår bäst och även som sämst. Fick sällskap av min käre syster, vi pyntade stallet och tog oss ut på en långritt upp i storskogen där vi had evåran magiska ritt i solskenet för snart ett år sedan. Samma sak förra året en dag då jag inte orkade gå till skolan så de blev en långtur. Ibland behöver man bara koppla bort saker och ting och blåsa ur systemet. Tror att jag har blivit mer bestämd efter förra träningen och det har resulterat sig bra med Pia för direkt när hon spänner sig så kör jag blir lite smått irriterad och kör öppna eller liknande och hon var förbaskat fin idag. Uppe i storskogen bland massa snö i solskenet, kunde jag bara sitta och rida fin lir in med bog peta in den där bakbenet, öka,minska, ställ om, halvhalt och allt i samma ultimata form. Både jag och hästen var rätt svettiga efter att ha travat en bra bit med syrran rullande i galopp bakom, vill inte att det händer något när hon håller på att spänner sig när jag galopperar så jag väntar med det så de inte blir någon ond cirkel och jag blir rädd. Men på hem vägen när hon var helt lösgjord i varenda liten muskel så kunde jag inte låta bli rullade i galopp en bit lugnt och fint inte hetsa och kände verkligen hur hon och jag njöt, Härligt! Precis så som hon ska arbeta en tid framöver att jobbas i traven så att hon stärks och sen bara rulla över i galopp bara för att. Åh är så nöjd över lillan idag, märktes att hon var regält trött när vi kom hem stod bara och blundade. Blir endast en skrittur imorgon för att röra på sig och jag ska även tillbaka in till skolan igen på någon studentmatte, allt för provet på fredag. Får även sällskap av Lovisa till stallet trevligt trevligt.
 

Andra advent

 
Dagen började 06.00 då var det bara att hoppa upp ur sängen och klä på sig för att brodern skulle plocka upp en till stallet. Satt på hästen till sju och hon var nästan lika fin som i Lördags på träningen red i kanske 40min var så galet kallt. Pappa kom och hämtade mig och vi flög snabbt in och bytte om för att sedan slänga oss i bilen mot sigtuna där de hade en julmarknad. Super mysigt att knata runt i samhället tråkigt att det var så kallt bara fick med mig en julklapp hem till Lilian. PÅ vägen hem började allt gå utför, började bli trött och hungrig och när vi passerade Ultuna blev det för mycket, att snart tre månader tidigare föll Sarelli ihop där inne och dog det var för mycket. Frågade om vi hade fått svar på oduptionen och jaa det hade vi men päronen hade inte velat berätta men fick iallafall lite svar. Sarelli hade flera frakturer och massor av inre blödningar han var så svårt skadad inuti att han aldrig skulle ha kunnat klara den smällen som blev när han voltade över bilen. Min fina Kung han förtjänade aldrig en sån utväg, han som aldrig hade gjort något. Tankarna på Sarelli blev för mycket ikväll övergick till någon slags ångest över allt arbete som har blossat upp från ingenstans innan jul. Sjukanmäler mig imorgon jag orkar inte sätta min fot på Katedral för att lossas vara glad, stannar hemma och pluggar och hoppas på bättre tider. Nu ska jag sova godnatt brodern kommer och hämtar mig imorgon bitti och jag tar ut hästarna, ska rida en sväng på Pia, godnatt.
 

Små rosa moln

Hej på er! Har haft fullt upp under helgen och jaa har helt enkelt inte haft tid och skriva ner saker och ting. Men träningen i Lördags, kom iväg på träningen i Lördags med hela klungan av syskon plus broderns flickvän och Pia såklart. Gick bra att last på vägen dit, stolpa rakt in i transporten. Kanske har glömt att nämna det men Pia fick inte sin långabom till släpet hon står som ett ljus i smalt och verkar inte tycka det är så farligt så vi lastar brett och så får hon åka smalt. Väl på plats i lilla bärsta klädda vi på stumpan allt vi hitta och på med hjälmen och iskalla stövlar och in i ridhuset, gick piss dåligt att värma upp. Jga spände mig och spände sig och ja det gamla vanliga med den onda cirkeln som slutar med att jag blir arg/ledsen och tänker på hur det skulle kunnat vara. Men jag blev arg och på något sätt mer fokuserad och vid det här laget kom tränaren in och hjälpte mig på traven. Vi jobbade med att hon alltid ska sänka huvudet innan jag gör något, att det måste vara på plats samtidigt som jag lossar bog och bak, komplicerat att förklara men de var det hela lektionen gick ut på att få henne att snabbt slappna av efter hon spänt sig. Det gick så fruktansvärt bra och jag fick till några riktigt kanon steg i några öppna och skänkelvikningar kändes super. Både jag och Pia var helt slut efter så det fick bli en tidig kväll. Kändes verkligen som att jag tog ett steg frammåt med den här lektionen eftersom att förra var mest som att börja rida igen.
 

Kvällen

Tjejerna från Flogsta kommer snart förbi så blir  det en promenad till Ebba där kvällen spendras, lagon lugnt och bra för imorgon är det träning så himla taggad! Vill att det ska gå ännu bättre än förra gången och det tror jag att de kommer göra. Nej ska slänga i mig lite sen middag och hoppa i ett par andra jeans ha en bra kväll! HJälp titta håret det börjar bli överdrivet långt kanske ska göra ett ryck och klippa av det..
 

Duktig häst

Hade förväntat mig en något värre häst för dagens ridpass då hon hade fått vila 2dagar i rad.  Tog in damen och jaa hon höll på som vanligt i stallgången med att trixa och gå och man vet inte allt vad hin håller på med. Börjar att bli van med henne och hur hon reagerar i olika situationer iallafall i stallet så där vet jag vad jag ska korrigera. Kände dock direkt när jag hade klätt på henne att Pia hade överskottsenergi hon spärrade upp sig utanför började takta och hålla på, så jag gav mig och tänkte nu Pia idag orkar jag inte bråka vi ska ha ett bra pass för att kunna ha en bra känsla inför träningen imorgon. Så jag satt upp på ridbanan och bestämde mig för att stanna där hela passet, det var typ en meter snö på banan så hon orkade inte hålla på och jag kunde koncentrera mig på vad jag egentligen höll på med. Joggade henne och flyttade, jäklar vilket scoop hon hade bakifrån när hon fick jobba i snön kände hur hon verkligen tog i för kung och foster land. Red cirkus tjugo minuter och sen var pinglan trött, verkligen sjukt skönt. Avslutade hela passet med att stretcha henne och böja igenom henne riktigt så att hon är i toppform tills imorgon. Förmodligen kommer hon sitta fast på något annat ställe men det är en annan femma, ska bli kul och höra om kerstin tycker att det har blivit någon skillnad på henne sen sist. Själv tycker jag det hela kroppsformen och tycker inte längre hon sitter fast lika mycket. På tal om annat så ringde min käre bror nyss för att checka så att allt var klart inför morgon dagen och han ville ha färdkost med sig så det är bara för lilla syster att fixa lite mackor, hans flickvän skulle även med på träningen och självklart syrran. Kommer att ha en hel fan club med mig, har iallafall putsat tränset och satt på det nya ljus rosa pannbandet hon får även inviga det ljus rosa bootsen imorgon fint ska det va!
 

Saker och Ting

 
Pia bus hon har fått vila nu i två dagar, igår på grund av ovädret och idag hann inte Stina med och rida henne så det fick bli en mitt i veckan vila. Förmodligen kommer damen att vara piggelin imorgon men tänkte gå ut och röra på henne ute på en åker där det är en hel del snö, så skönt med snö. Man kan bara rida en snabbis och pållen blir trött super smidigt! De bygger ju även en massa fina muskler i denna snö, det är fint det på lillan. Tycker att hon har blivit mycket finare i kroppen nu på senaste, börjar få en tydligare överlinje och en rundare rumpa kul när man ser en förbättring. Märks även att hon har varit inriden på sin gamla ryttare för när jag fick henne gick hon som en klocka för mig efter senaste dressyrträningen och nu börjar saker och ting ändras tror hon börjar att fatta att de är en annan på ryggen nu och jag måste mer och mer rida in mig på henne och hitta henne i alla lägen och positioner. Vi har ju som sagt haft en rätt dryg förra vecka med dåliga pass, mycket tårar och jag har varit besviken på mig själv och nu till helgen skulle jag egentligen åka och träna dressyr. Men vi får se hur det blir, underlaget är ju kasst och köra på och man vill inte riskera något men vi avvaktar till imorgon och ser. Behöver ju hjälp nu men riskerna är övervägande.
 

En väldigt saknad människa

Nu är det lite mer än 3månader sen du åkte ner till det där förbaskade Spanien, otroligt mycket som har hänt under dom här 3månaderna, innan du åkte var mitt liv optimalt och nu är stora delar utbytta. Vissa till det bättre och andra som jag aldrig skulle kunna tänka mig, har så ruggigt mycket att berätta för dig när du kommer hem. Det är inte långt kvar och tills dess får jag helt enkelt hålla ut. Jag saknar dig galet mycket Alva Chambert!
 

Stolt över mig själv

 
Tro det eller ej jag har varit med om en nära döden upplevelse idag.. Eftersom att vi är en sån grym samklass så skulle vi på studiebesök idag på naturkunskapen tyckte våran lärare, så hon hade fixat så att vi skulle få komma till Vattenfall och deras fjärrvärms ungnar osv. Började med en riktigt seg föreläsning för en riktigt seg kvinna som inte hade en stjärna i att prata svenska, men men hon kämpade på med sin dialekt. När väl föreläsningen var klar blev vi påklädda gula hjälmar och hörlurar med sändare så att man kunde höra henne när hon pratade i sin microfon. När vi knatade ut utanför lokalen för en rundvandring trodde jag bara att vi skulle titta på de olika byggnaderna utanför men där hade jag totalt fel. Vi vägdes hela klassen tillsammans på samma stora godsvåg för att sedan pressas ihop i en trång hiss. Kan erkänna att de var rätt jobbigt att stå så många på ett litet område och fick någonslags fobi. Hissen ledde upp till några fönster där vi kunde titta ut övr ett enormt rum på 37 meter rakt ner där alla sopor hamnade, för att sedan fraktas vidare. Vi blev snabbt ut slussade på någon slags gallerväg som då var 37meter upp i luften och man såg rakt ner mellan springorna, benen omvandlades snabbt till spaghetti och  kramade hårt Nellies hand. Allt annat än kaxig lyckades jag ta mig på den långa bron runt kylare,pannor och gud vette allt. Det var väldigt mycket saker att titta på när man väl gick där om man lät bli att gripas av panik och titta ner. Vi fick titta in på flera olika ställen där det blandannat renade vatten som skulle ut i fyrisån och hur sopor brändes i väldiga ugnar, vårat slutmål var som i en stor lada där man fick se restprodukterna komma ut i form av aska som sedan skulle fraktas till Norge. Är nästan lite lyrisk efter detta besök har testats flera gånger med både höjder och trånga utrymmen och jag överlevde bara det räcker för mig. En sak är iallafall säker och det är att jag aldrig mer kommer att gå in där, efter all information om hur byggnader har börjat brinna och liknande så är jag rätt glad att jag faktiskt sitter här och skriver hel och ren efter detta studiebesök.
 

vattenfall

har nu lyssnat på en föreläsning lite för länge på vattenfall, hon har en hemsk dialekt och jag är stört törstig. jobbigt läge. ska försöka hålla ut snart ska vi in i deras stora värme anläggningar som man egentligen inte får tillträda ballt

Någon som sa snöstorm?

Tänk så simpla lustiga saker som man kan stöta på ibland, idag hade jag turen att träffa på två lustiga filurer i mitten av all snö. För som ni kanske inte har missat så är Uppsala rätt så insnöat vid det här laget, alla bussar står stilla och så även tågen. Överallt står bilar i diket och man ser människor kommande pulsande i snön från alla möjliga håll. Väl påväg hem i eftermiddags från skolan i någon slags snöstorm så hade jag turen att hamna på en buss innan alla slutade gå, hade även den turen att inte hamna i något dike eller liknande. Väl när jag satt på bussen så hamnade jag bredvid en liten bekymrad kines, som genast blev nervös när bussen inte kom upp för backarna och beslutade så när kinesen knackade mig på axeln för att fråga var bussen var påväg, det var då jag började inse att bussen åkte förbi eriksberg och allt. Var väll troligen fast i mina tankar. Men kinesen och jag började prata och vi kom rätt så snabbt fram till att vi skulle hoppa av på nästa hållplats och gå mot eriksberg då vi faktiskt skulle till samma väg och allt, rätt komiskt. Så vi hoppade av på åkern mot flogsta och blev rätt snabbt bemötta av starka vindar och ännu mer snö. Vi hann precis börja gå, så hörde vi någon harkla sig bakom oss. Det var en man på cirka 80 bast som bröt på tyska som även skulle upp mot eriksberg. Började även prata med denna trevliga man och plötsligt bestod mitt lilla gäng av en trio, jag rätt chockad, kinesen som hade en väldigt speciell dialekt som gick på ekonomi programet och så den här mannen på 80år som körde på någon slags språklig blandning av tyska,svenska och engelska. Kändes som att vi var det sista på jorden när vi helt nyfunna gick och pratade med varann på mannens alla språk. Mannen mummlade något om att hitler var dum som bemött någon rysk vinter, medans kinesen mest intresserade sig om att prata om sitt program och så jag som inte kunde låta bli att skratta åt detta komiska möte av tre helt olika människor. Väl uppe i Eriksberg skiljdes vi alla åt och vi hälsade mannen lycka till som skulle fortsätta pulsa i snön upp till täljsten trotts att hans läkare hade avrått honom att röra på sig men han var inte den som var den han tyckte att något ska man väll dö av och hejjade och tackade för sig. Jag sa hejdå till kinesen och önskade honom lycka till med sina studier, han hälsade tillbaka och sen var alla påväg åt sitt håll. Kunde inte låta bli att le när jag gick där ifrån, ett sådant komiskt möte av tre helt olika människor på väg från bussen, ovädret leder alltså inte bara till dåliga saker. Nog om mina nya vänner nu ska jag placera mig framför bonde söker fru.
 
 
 

Snöiga Onsdag

Snö ovädret börjar att gå lite för långt, kan det inte bara snöa på nätterna så man slipper busvädret på dagarna? Känns iallafall skönt att Pia är helt inbäddad i sina täcken. Hon kommer att få vila idag, men jag och pappa åker ut till stallet efter skolan och fixar lite i stallet och pysslar lite med lill pinglan. 
 

lysande

sitter på bussen mot skolan och buasen är försenad, börjar nu men men skyller på ovädret!
 

Dagen i korthet

 
Herregud jag har för första gången tagit ett blodprov idag, verklignart en en stor grej haha. Nej men det gick så bra, hade tydligen bra ådror atta sticka i, vilken dunder komplimang känner jag. Aja stolt som jag är efter att ha blivit stucken så slutar inte lyckan där, är även två biobiljetter rikare. Annars har det varit en rätt seg dag som har sammanfattat lektionerna i en hel del skratt, vill verkligen ha jullov nu börjar attt bli allt för oseriös och behöver ta nya tag för vårterminen. Helt sjukt att vi snart har gått en termin i gymnasiet, galet men väldigt skönt. Efter skolan kom pappa och plockade upp mig skulle ju med ha med pionens täcken, fixade lite i stallet innan soffan kom för att göra mig sällskap. Klädde på mig och kusen med massor av kläder och reflexer för en tur med Sofia men precis när vi skulle ut så kom syrran och ville hänka så vi red alla tillsammans och det händer ungefär aldrig. Men det var mysigt att rida i den nya puder snön alla tillsamman, och jag tycker att Pia gick rätt bra på slutet iallafall så att jag kan säga att jag är nöjd över dagens insatts. Hanna kom när jag kom hem och vi satte igång ett muffins bak och kokade thé och kollade på något sjukt program på tv. Nu ska jag sova ny dag imorgon med nya händelser.
 

Julkänsla

4 december

 
Hästen är inpackad i sitt nya täcke, sitter super bra som en hel kropsstrumpa med hals och hela köret. Hoppas ute täcket sitter lika bra som innertäcket men det tror jag, nu sipper flickan vara utan hals iallafall. Har varit helt slut körd det senaste dagarna, snön har gjort allt så mycket mer svår jobbat och jag och Pia har haft riktiga skit pass som har gått allt annat än bra. Hon har varit spänd jag har varit arg, saknat Sarelli, gråtit av längtan efter prinsen och frustration över att jag inte kan det jag vill. Så min ridning har varit lite upp och ner av olika orsaker men har ändå varit uppe på ryggen för att kämpa vidare. Så det ska bli riktigt skönt att vi ska träna på lördag och få hjälp där vi sitter fast och så vidare. Imorgon åker även hela vinterskoningen på sen ska vi rida hela uppsala runt inget kan stoppa oss, muskler ska byggas och jag ska vinna över mig själv.
 

25grader på en vecka

riktig vargavinter, 25graders sänktning av temperaturen på två veckor,burr. kör på dubbla långkalsonger idag och flera sockor är så frusen av mig. sitter iallafall på bussen ut till stallet och tänker på alla som har varm stall och ridhus skulle sitta mer än fint men nu när man inte har tillgång till det får man vara glad ändå. undrar när pias täcken kommer skulle fraktas hela vägen från holland, miljöboven ellen johansson. får ta och köra på dubbla täcken aja hästen ska motioneras och jag är på väg. 

herregud

minus sexton grader, bara att klä på sig ett ton med kläder!

Andra December

 
Nämen tjenare det var ett tag sen! Vet inte riktigt vad jag har gjort under hela helgen men en sak är säker och det är att jag inte har tittat in här. Det har redan gått två dagar av december och det är bara arton dagar tills jorden går under, vet inte om vi ska lita på dom där indianerna som har sagt det. Men om jorden går under ta vara på varje dag som går nu, carpe diem haha. Jäklar vilket vinterland Sverige är, det är över minus tio grader och en hel del snö, burr men vilken otrolig julstämning det är. Pian är inne i någon slags fas där hon håller på att testa mig för fullt och är yster, kallt och relativt nyrakad ajaj vilken fin kombination. Var så less på henne i Lördags med all överskottsenergi så jag red i två timmar i snön, inte helt fel att galoppera i snön när solen lyser. Man blir ju nästan religös. Nej men jag och Pian jobbar på och försöker få koll på saker och ting igen, ska träna på lördag och det känns väldigt behövligt just nu så inte både hon och jag går ner i botten med vårat självförtroende. Lilian som har den turen att vara i globen har inhandlat ett rosa blingbling pannband till mitt dressyrträns kommer bli så snyggt till de rosa lackbootsen på träningen.
 
RSS 2.0