"Mitt sinne var så som ett barn"

Tjenare. Sitter här framför datorn och har hittat en ny grym serie, borde plugga lite men om man är ledig så är det väll ändå meningen att man inte ska göra någonting. Var i stallet imorse och red med Stina, var ute och klättrade i sandbacken så Pian sover nog gott inatt. Sofia min gamla stallpolare var ute och red pia igår, jag red myrna och vi var ute på mil slingan och röjde. Saknar mitt ridsällskap från storvreta tycker att hon kan ta och flytta till den här sidan av stan. För övrigt har jag lyckats att få ryggskott vet inte hur men ont gör det, jag som skulle behöva ut och springa lite. Kanske trottsar ondheten mot kvällen och joggar en runda. Annars har jag suttit och kollat runt lite på tävlingar för mig och Pia måste lösa licens för mig, kusen min hade redan visade det sig. Tänk vad roligt att få starta min fina pärla snart, kommer säkert att gå åt helvete det första gångerna men vad gör det. Juste jag har anmält mig att jag är intresserad av att rida i Div 3 Dressyrlaget till hösten.
 

Långa Torsdag

Herregud vilken lång dag jag har haft och jag blir bara tröttare och tröttare. Startade upp med det sista svenska nationella i 3 timmar, vilken höjdare. Tror att min text blev helt okej bra och det får duga. Min kropp blir bara mörare och mörare, känner mig som en gammal gubbe. Skyller på träningen igår med Pia där jag fick kämpa en del men herre vad fin hon var. Var verkligen i chock efter och tårarna rann av glädje efter jag hade hoppat av. Jag som trodde att vi hade gått tillbaka i utveckling hade visst helt fel. Tränaren tyckte hon var mycket rundare och finare vilket gör mig glad och att hon har börjat ta övergångarna ännu mer positivt. Hon gjorde otroliga galoppfattningar som jag aldrig har träffat på förut. Började med skänkelvikningar som hon satte nästan direkt och fortsatte med öppna fast nu på medellinjen.Känns roligt att vi går framåt hela tiden.
 
Idag var hon riktigt fin men något trött i bakbenen då hon inte ville vinkla dom riktigt. Så jag red inte sålänge men kände redan resultat sen dagen innan. Red även Majas ponny Myrna, var lite som att rida en liten liten Pia. Men båda är hopphästar så det kanske var därför jag känner igen mig i dom. Det var riktigt roligt iallafall och jag ska rida henne hela helgen. Bilden är på maja och myrna.
 

slösar min tid,släpper mig fri

Jag har överlevt psykologiprovet, vet dock inte om det gick jätte bra. Men vad gör det om 100år bara så himla glad att den är klar. Nu finns det inga "pluggprov" under min närmaste månad i skolan endast nationella och dom kör man på känsla för jag vägrar att plugga till dom. Har dock lite böcker som ska läsas och sånt trams men det är inte så farligt. Nu ska jag lägga mer tid på kusen och vännerna under en framtid framöver så att de blir glada. tog en promenad hem från skolan idag då mitt sällskap emigrerade till andra delar av staden. Gick förbi mormor och morfars grav och tog bort lite löv. Känns helt sjukt att det nästan är 9månader sen morfar gick bort och 7månader sen Sarellis olycka, har haft Pia i lite mer än 6månader och jag har snart gått ut ettan. Det är sjukt hur fort tiden går egentligen.
 

Jag tycker om min häst

Har gått upp och ner med min pålle på senaste. Vi har gjort stora framsteg och även bakslag som känns stora fast än att det hörde till min vardag innan. Hon har rest sig några gånger när hon har blivit tjurig, hon kan verkligen visa sin trevliga sto sida. Men hon har även brunstat en del och det är nog en stor faktor till bakslagen. Igår hade vi iallafall ett helt sjukt bra pass hon kändes så fresh i alla gångarter, bakbenen var verkligen aktiverade och hon kunde både samla sig lite och länga. Galoppen var även mycket bra blir bättre och bättre för varje pass. Sedan har hon börjat korsa sina framben riktigt riktigt bra.  Lite svårare i vänster varv men det blir bättre ska vi se. Fick frågan om jag vill träna ikväll och tackade självklart ja, det var ett tag sen men nu ska lillan jobbas igenom ordentligt. Så klockan sju är det träningen, håller tummarna för att fröken sköter sig.
 
Det var även någon som hade kommenterat och frågat vilken ras Pia är. Hon är ett svenskt halvblod. :)
 

Tisdag

Rätt trött, det är liksom rätt mycket just nu. Massa prov den här veckan men bara att hålla ut för snart är det VALBORG och massor av ledigheter. Kom hem för skolan för ett tag sen var otroligt hungrig så tog och åt en stor potion mat. Ska väll ta och plugga nu inför provet imorgon inget som sitter så det blir att köra på känslan rakt igenom om inget fastnar nu.. Åker till stallet lite senare, vid sex halv sju har jag planerat. Tänkte rida ett grymt pass på lillan.
 

Same Love

Nu ger jag upp psykologins komplicerade värld för idag, herregud man blir hjärntvättad på typ en kvart och det är gammla gubb psykologer till förbannelse. Börjar att nojja något inför imorgon också, lysande sickan! Det är ju läsförståelsen i svenskan, Nationella prov för er som inte vet det. Kommer må illa av nervositet imorgon bitti. Bara att bita ihop. Sen är det psykologiprov på Onsdag och Nationella prov på Torsdag vilken höjdar vecka va. Får glädja mig åt min kuse under tiden. Var ute och red i regnet med Stina och Angelica nu på kvällskvisten, vi var och klättrade i en sandbacke. Nu ska lillan bli hulken! Tycker att hon har fått en riktig rund och fin rumpa men överlinjen måste byggas på och en massa annat. Men iallafall det gick mycket bra att rida, något pigg dock. Red utan gramanen ute vilket var ett bra tag sen. Gick faktiskt över förväntan, hon har ju hittat en mer naturlig form på senaste men hon håller på med hyss i galoppen hoppar lite på stället och byter galopp i varje steg typ för att hon blir taggad. Menmen så länge jag sitter kvar så är det lugna puckar. Både jag och Pia var riktigt trötta när vi kom tillbaka, så hon och jag sovet gott inatt. Imorgon tänker jag mig ett dressyrpass ute och det ska gå bra det har jag bestämt mig för.
 

Can´t Hold Us

 
HejHEJHEJ, Ursäktar min hemskt dåliga uppdatering på det senaste. Ett extra ursäktande till Virpi, haha :)
Min dator är inlämnad efter ja har fått något virus så ja har helkt enkelt inte haft kontakt med yttre världen och inte kunnat blogga. För er som är nyfikna på Pia så kan jag bara säga att det rullar på, vi har inte tränat på ett tag för min tränare för att saker och ting har gått så himla fort framåt. Men nu har vi en del disskutioner som måste lösas. Har inte så mycket att skriva men alla lever och det är det viktigaste. Vi Hörs!!
 

12 April

Endast två lektioner idag matte och idrott. Ville bara dö efter idrotten vi skulle boxas och herre vad jag är klen, efter armhävningar på knogarna så la mina armar av. Efter idrotten cyklade jag snabbt som attans till stallet och fixade och tog in pållarna. Var uppe i ridhuset och red ett grymt pass på Pia, vilket jävla dressyrpass. Min häst är på god väg att bli något riktigt fint kan jag meddela. Idag satte hon sig nämligen i galoppen. Galoppen som har varit vårat stora problem det senaste veckorna som jag inte har lagt någon energi på eftersom hon är tvungen att stärka sig osv. Har endast galopperat henne längre stunder ute i skogen där hon får plats att röra sig, men idag plötsligt så hände det bara. Hon la sig klockrent i form och i ett lugnt tempo med balans. Kunde ha en i galopp en lång stund och bara arbeta. Känns verkligen dunder att jag fått super pass på sessan både idag och igår. Planer för henne nu till helgen är att hon imorgon ska bli hoppad av en tjej i mitt stall, Maja heter hon om ni är nyfikna haha. Hon tävlar högt med sin ponny och ska starta 1.30cm om några veckor. Hon skulle göra ett skolarbete där hon skulle rida och kommentera och hon kände att hennes ponny inte kändes på topp så jag erbjöd henne att hoppa Pia. Har endå lite ångest över att jag inte har hoppat Pia på ett tag så varför inte låta någon hoppa henne som är duktig på det. Ska nog ta med mig kameran och knäppa lite kort. Håller tummarna för att allt går bra imorgon.
 
 

Värdelös Torsdag

Min dag har bara jobbat emot mig, vilken jävla piss dag. Allt började med att Maria lyckades låsa ut oss från hennes hus imorse och åkte sedan till skolan medans vi låg och sov i hennes bod, smidigt.. Tiggde åt oss lite frulle hemma hos ebba för att överleva morgonen. Dagen rullade på jag var trött och allmänt bitter. Hade matte och tyska efter varandra ingen bra kombo då jag inte är något stort fan av något av det. Övade på ett Nationellt prov i tyska och det gick skit, är så körd på Tisdag bara att hålla tummarna för att allt går bra. När jag slutade skyndade jag mig till stallet för att plocka in hästarna och mocka och dona.Var inte diekt sugen på att rida eftersom rapportern från Stina om gårdagens pass på Pia var dåliga och hon var galet dryg dagen innan det. Angela skulle rida samtidigt så jag hängde på ner till dressyr utebanan, så underbart att trida ute i friska luften igen. Pia var vårglad hoppade över en snöhög ett antal gånger och flängde lite. Men hon var så fruktansvärt fin visssa stunder. Hon var riktigt lugn och fin i galoppen men ändå med mycket power bakifrån. Har aldrig kunnat jobba henne längre stunder i en bra galopp så jag passade helt enkelt på att jobba lite extra för att trötta ut det brunstade stoet. Nu ska jag gå och knoppa och hoppas på att min vardag blir mycket bättre än idag.
 
 

Lillördag

 
Sitter och lyssnar på same love hemma hos Maria i hennes stora kök, Har precis ätit hemlagad pizza. Jojo vi slår på stort såhär på lillördagen och allt, måste fira att talet är gjort. Ett av cirka tio, känns rätt långt till allt är klart och man får gå ut ettan. Slutade vid tio efter talet och gick hem till Matilda och åt lunch och bakade, tyskaläraren ringde och jag fixade med lite saker ska träffa henne på måndagmorgon. Matilda lyckades även att locka hela mitt hår förresten så sitter här som ett litet krulltroll men det är fint det. Stina skulle rida Pia idag, känns super bra att hon kan känna igenom henne ibland hon har ju så mycket större erfarenhet av att rida flera olika hästar så det är verkligen super bra. Har än så länge inte fått någon rapport om hur det har gått men den kommer väll snart. Nej nu ska jag ta och ruska liv i Hanna och Maria vi måste ut på en joggingrunda, inte långt till blodomloppet...
 

Lämnar Eriksberg för ett tag

Har nu bytt hem från min älskade lägenhet till marias lyxvilla i Norby. Blir kvar här tills Lördag/Söndag någongång lysande att bo me Maria och Hanna. Kanske har glömt att berätta att jag har anmält till blodomloppet med fyra andra tjejer, måste ha ett mål för att kunna träna mer. Så under detta Norby tag måste det bli en hel del träning annars kommer jag aldrig att orka springa 5km. Inte jätte långt men iallafall en bra början. Juste jag överlevde återträffen var faktiskt inte så stelt som jag hade trott. Det bästa med att vara tillbaka på EB igen var att jag fick träffa min älskade gamla idrottslärare, gud vad jag har saknat henne! Min gamla mentor kom även fram till mig och sa: Ellen jag prata med din mamma och hon berättade om din häst.. Vad hände egentligen? Hur är det nu? Rider du fortfarande? osv. Täckte över det lite snyggt med att han blev påkörd och att jag har en ny häst nu och att det bara att bita ihop. Tack så himla mycket för den kängan Jeremy, jag som äntligen hade börjat tänka framåt.
 

SvalkarVindenVärmerSolenSerDuNågotBakomMolnen

 
Redan hemma från hästen och skolan. Sista lektionen var inställd och samhällskunskapen blev då våran sista där våran lärare typ har tröttnat på sitt jobb eller något så hon var sjuk bitter. Fick sluta vid kvart över ett halv två, efter att jag och tre andra redovisade ett projekt om kollektivtrafiken som läraren bara tryckte ner. Blir så arg hon ska ju inte börja argumentera  mot det samtidigt som vi håller det, sen hade vi även en övning om moral och lagar. Vissa människor har verkligen speciella åsikter.. Så min eftermiddag har retat gallfeber på mig haha. Så när jag kom till stallet hade jag ingen lust att rida, mockade och fixade tog Pia på en promenad i solen istället. Nu är jag iallafall hemma och äter för mycket mackor och dricker lite för mycket te, ska väll ta och plugga på talet. Klockan fem är det återträff på Eriksberg det kommer minsann bli speciellt. Så många man vill träffa, så många man verkligen inte vill träffa.
 

Ramlar Glada Gatan Fram

Sitter och äter frukost och sjunger till Bastilles alla låtar. Inte jätte smart tanke på att min röst är halv rosslig men måste komma på lite bättre humör så varför inte sitta och bröla lite såhär till frullen. Tyskan är inställd och sorgen är stor över det, så himla ledsamt att missa lektioner med mitt favorit språk och min favorit lärare på hela Katedral. Skämt å sido. Försöker att plugga in en engelska text som jag ska redovisa om en timme, PANIK!
Ska till stallet efter skolan och rida lillan och håller tummarna för att hon är snällare idag. Juste dagens stora händelse är att jag flyttar in hos Maria en vecka då hennes päron är i USA wooopa.
 

Måndagmåndag

Är riktigt trött, somnade alldeles för sent igår var helt enkelt för pigg för att sova.. Vilket resulterades i att jag var helt död när jag gick upp menmen smällar man får ta. Rätt lugn skoldag känns som att jag kunde koncentrera mig och ta in all information och det var ett bra tag sen må jag säga. Blev dock på lite dåligare humör när jag skulle till stallet vet inte varför men det var dåligt väder och jag hade verkligen inte lust att åka till stallet. Inte bättre blev det när jag upptäckte att jag hade glömt mina ridkläder hemma. Hittade en jacka i stallet och ett par mjukisbyxor. Det var typ storm så jag tog och tömkörde Pia på utebanan. Hon är rätt krävande just nu, hon brunstar, det är vår och hon måste vara trött efter varje pass för att man ens ska orka rida. Men det är roligt när det väl går bra. Så jag tog alltså och tömkörde Pia på banan, hon är ju lite stökig när man tömkör ibland och idag var hon inte snäll mot mig. Hon gick som en klocka till en viss del, tog alla förhållningar och hjälper men ändå från ingenstans kunde hon snurra runt eller resa sig. DUMHETER! Vet ju att hon är tömkörd innan och förstår vad man vill, men hon märker väll att jag inte är så van. Lyckades iallafall att vinna över henne tillslut och lyckades fatta en jätte rund och lugn galopp innnan jag travade av. NU MÅSTE JAG PLUGGGGGAAAA!!!!!!!
 

Du ser ner på dom som jag

Hmm var ska jag börja. Jag har väldigt ont i halsen och tycker synd om mig själv, känns som att det har fastnat ett stort äpple i min hals. Sörjer verklig om jag måste stanna hemma från skolan imorgon, eller gör jag verkligen det.. Gårdagen blev lyckad, otroligt skönt att jag gick hem och sov hemma annars skulle jag aldrig orkat åkt till stallet. Var i stallet runt tolv imorse och red Pia uppe i ridhuset hon var riktigt fin och vågade ta för sig mer nu när sadlarna är omstoppade. Dock var hon lite stoig och sparkade lite i galoppen och höll på att byta i galoppen, men det var bara en bråkdel av hela passet. Super nöjd över henne verkligen. Efter att sadelgubben hade varit och stoppat om hoppsadeln igår så red jag ut en sväng med Carro upp till Norby och hälsade på Ebba. Nu måste jag ta tag i saker och ting. värdelöst.
 

Självdiciplinen är ett skämt

Går alltså upp nu endast för att skriva på mitt jävla svenska tal, blir så förbannad på det! Blir inte bättre av att jag har en självdiciplin som är likamed noll eller vänta min självdiciplin existerar inte ens. Får ta och ta tag i mitt liv nu. Klockan tolv kommer sadelgubben för att titta på Pias hoppsadel och kanske ta ut lite fyllning ur min dressyrsadel och börjar ju att lägga på sig lite muskler och vill inte ha något som klämmer på lillan.
 

Allt för att hinna med

 
Gick upp klockan tjugo över sex imorse, jaa ni läste rätt tjugo över sex ringde alarmet. Pigg som en lärka hoppade jag upp ur sängen i dansade rörelser, jajemän det är sant. Slängde i mig frulle och hoppade upp på hojjen och trampade iväg till stallet. Var där till klockan sju, precis när Angela höll på att plocka ut Pia och Pax. Pia blev antagligen rädd för mig och skuttade jämnfota vid Angelas sida. Knäppa Kuse! Tog och mockade åt hästarna för att sedan hämta Pia och klä på henne inför dagens dressyrpass. Var väll uppe i ridhuset till åtta, gäller att vara snabb. Min lilla häst var rent avsagt JÄVLIGT PIGG, smällar man får ta när man låter henne vila haha. Jobbade på med saker som vi sysslade med på träningen i onsdags. Som den över smarta häst man har så har hon redan börjat sätta det nya sakerna, hon är verkligen extremt lättlärd. Red i cirka en timme allt som allt och var tillbaka i stallet vid nio. Ut med Pia och in med alla saker och sen fort hem, hemma till halv tio. Tog mig en snabb dusch och fixade mig för dagens trip till stan med mamma och syster. Var väll nere till elva skulle jag tro och hemma till strax innan sex. Har även här mellan sex och sju varit ute med hundarna i hågadalen och ränt. Dagens inköp blev 4 vita tröjor/linnen och en vit klänning, fem vita plagg jag som knappt har ägt ett vitt innan. Så nu har jag lite fresha vårkläder och det känns mer än bra. Blev ett rätt hoppigt inlägg det här men med detta kan jag bevisa att man hinner med sjukt mycket på en dag om man ligger i. Kvällen spenderas framför datorn för att försöka åstadkomma något på mitt tal.
 

Trip till huvudstaden

 
Det blev en trip till huvudstaden denna fina soliga Torsdag, hade lite ångest över om jag skulle åka eller inte haha Pia är prio ett just nu när hon börjar knyta band till mig. Men jag beslutade att sessan skulle få en vilodag och Maja kunde fixa åt henne och Angela kunde ta mitt intag, så kunde åka iväg utan att behöva åka till stallet innan skönt. Tog tåget några minuter över nio och kom hem till Uppsala  Centralstation vid sex ungefär. Var på jakt efter nya byxor (eftersom jag råkade spräcka mina hehe) och minst en ny tröja. Fick med mig båda delarna och även nya solglasögon och present till soffan hon har ju faktiskt fyllt år. Har inte så mycket att skriva om mitt besök i Stockholm men mysigt var det med Anna,Frida,Hanna och Ebba. Ska väll ta och skriva på mitt tal för muntliga nationella, blir en tidig kväll då jag ska ner på stan med mamma och stina imorgon och även hinna rida Pia innan tror jag.
 

Har så himla bra dagar

Har haft så himla bra dagar nu under senaste tiden, min häst går grymt, underbara vänner och solen skiner. Man behöver inte mycket mer för att ha en bra dag. Träffade Sofia i Söndags, jag inser hur mycket jag saknar henne varje gång jag träffar henne.Blev en rätt lyckad kväll med mysmiddag och sådant haha.
Min kuse är som en riktig klippa just nu, hon gör framsteg varje dag och träningarna tar oss frammåt varje gång. Tränade faktiskt idag, herre lillan kan hon. Hon höll ihop under hela passet, satte under sig och stressade aldrig upp sig. Hon har fått en helt ny takt i sin gång och tar verkligen i för att hålla ihop form och hela kroppen. Vi fick fortsätta jobba på övergångarna, fortsätta korsa hennes framben i öppna och bakdelsvändningar och även börjat göra små längningar på hörnlinjerna. Kunde sitta på henne under hela passet utan att hon verkade bry sig, kommer till en helt annan inverkan på henne då. Disskuterade även lite med min tränare och hon tycker att jag ska börja fundera på att starta henne i dressyren. Har haft som mål att tävla lag till nästa vår men saker och ting börjar sätta sig nu och vi börjar växa ihop som häst och ryttare. Sen vet jag att första starten kommer att gå åt helvete så varför dra ut på det. Ska ta och börja kolla runt på tävlingar och så får vi se vad som händer, vet inte ens om Pia har startat i dressyren? Men för att jag ens ska orka måste min fysiska styrka bli bättre, tar och snörar på mig joggingskorna någonstans måste man ju börja.
 
RSS 2.0